Acasa BMW BMW vrea sa lanseze Seria 5 cu propulsie hibrida anul viitor, iar apoi Seria 3 hibrid

BMW vrea sa lanseze Seria 5 cu propulsie hibrida anul viitor, iar apoi Seria 3 hibrid

de Adrian Mitrea

BMW Seria 5 ActiveHybrid Concept (sursa - 0-100.ro)

Grupul auto german BMW vrea sa lanseze anul viitor o varianta hibrida a limuzinei BMW Seria 5, urmand ca ulterior sa fie disponibila si Seria 3 cu un sistem de propulsie duala.

„De anul viitor modelul BMW Seria 5 va fi disponibil si cu o varianta de propulsie “full hybrid”. Anticipam si hibridizarea altor modele, precum Seria 3”, a declarat seful BMW, Norbert Reithofer, cu ocazia unei intalniri a actionarilor grupului organizata in Munchen, Germania.

In prezent, BMW are in oferta doua masini hibride: BMW X6 ActiveHybrid si BMW Seria 7 ActiveHybrid.

Termenul de full hybrid pe care l-a folosit Reithofer se refera la faptul ca masina poate rula folosind doar motorul / motoarele electrice, alimentate de la energia stocata in baterii. Acestea se incarca la franare si atunci cand motorul cu ardere interna este in functiune.

„Vrem sa reducem emisiile de dioxid de carbon ale gamei noastre cu cel putin 25% in perioada 2008-2020”, a spus seful BMW.

BMW este unul dintre constructorii auto determinati sa reduca emisiile de dioxid de carbon, iar acest lucru a fost clar spus tuturor acum cativa ani, odata cu introducerea in standard a EfficientDynamics. Acest concept insumeaza mai multe tehnologii si setari ale masinilor, care pot diferi in functie in model, menite sa reduca emisiile nocive, dar fara a afecta placerea de a conduce.

Ca indicii pentru ceea ce va insemna BMW in viitor, constructorul auto german a prezentat prototipurile ActiveE si Vision EfficientDynamics.

Mai aproape de realitate, la ultimul salon auto de calibru mondial (Geneva, martie 2010), BMW a prezentat un prototip BMW Seria 5 ActiveHybrid, care iata ca anticipa lansarea in productia de serie a masinii, in 2011.

Lasa un comentariu