Acasa Volkswagen Volkswagen cauta furnizori de baterii pentru viitoarele sale masini electrice

Volkswagen cauta furnizori de baterii pentru viitoarele sale masini electrice

de Adrian Mitrea

Volkswagen Milano Taxi Concept (sursa - 0-100.ro)

Cel mai mare constructor auto din Europa, Volkswagen, a anuntat ca este in cautare de furnizori de baterii pentru viitoarele sale masini electrice si hibride, in acest sens aflandu-se in discutii cu societatea mixta Robert Bosch-Samsung si cu LG Chem, cel mai important producator de chimicale din Coreea de Sud.

„Vrem sa ne mentinem optiunile deschise si sa vedem cum se dezvolta diferitele sisteme de baterii”, a declarat seful de dezvoltare a marcii Volkswagen, Ulrich Hackenberg, citat de Automotive News Europe (ANE).

Volkswagen coopereaza, de asemenea, cu diferiti fabricanti de acumulatori auto, printre care se numara constructorul auto chinez BYD, detinut de miliardarul american Warren Buffett, si cu Sanyo Electric si Toshiba din Japonia.

Volkswagen noteaza ca furnizorii japonezi „se afla cu un pas in fata” celor de la BYD.

„Bateriile electrice nu vor fi produse in masa decat intr-un an sau doi”, a adaugat Hackenberg.

Volkswagen va lansa anul viitor o flota de 500 de masini Golf electrice, cu scop experimental, iar din 2013 acest model va fi disponibil tuturor clientilor, a anuntat Volkswagen. Tot in 2013 vor debuta versiuni hibride ale Jetta si Passat, precum si micul automobil electric de oras e-up!.

Volkswagen a anuntat ca va lansa inclusiv un vehicul destinat activitatii de taxi din marile orase, ce va fi dezvoltat cel mai probabil pe baza conceptului Milano Taxi, prezentat in a doua parte a lunii aprilie, intr-o expozitie la Hanovra.

Lasa un comentariu