Acasa Th!nk Au inceput livrarile primului automobil electric european, Th!nk City

Au inceput livrarile primului automobil electric european, Th!nk City

de Adrian Mitrea

Th!ink City (sursa - Th!nk)

Constructorul auto scandinav Th!nk, producatorul autovehiculului complet electric Th!nk City, a inceput sa onoreze comenzile de flote primite de la diverse firme de utilitati si electricitate din Europa.

Th!nk City are un pret de 40.000 euro.

Masina poate parcurge 160 de kilometri cu o singura incarcare la orice priza de 220V si atinge o viteza maxima de 100 km/h.

Acesta este primul automobil electric european care a obtinut toate certificarile si omologarile necesare pentru a circula in Uniunea Europeana.

Th!nk City are 3,1 metri lungime si 1,6 metri latime si foloseste baterii litiu-ion care ii ofera o putere maxima de 30 de KW. Costul unei incarcari complete la priza variaza intre 2-3 dolari (raportat la costul electricitatii in SUA). Incarcarea completa a bateriilor poate sa dureze pana la 13 ore, dar poate fi realizata si in 15 minute cu ajutorul unui dispozitiv special de incarcare rapida.

Compania spaniola de electricitate Red Electrica a testat Th!nk City in Madrid inca de la inceputul anului acesta, peste 150 de angajati conducand respectivele masini, a anuntat compania.

Acordul cu Red Electrica vine dupa ce Th!nk a incheiat in prealabil contracte cu firme de electricitate din Olanda, Norvegia, Suedia, pentru care a inceput livrarea primelor automobile Th!nk City. Pe lista de asteptare se afla firme similare din Austria, Germania si Franta.

„Este interesant ca unii dintre cei mai importanti clienti ai nostri sunt furnizorii resursei care alimenteaza masina noastra (energia electrica – n.r) si este totodata reconfortant sa stii ca acestia acorda vehicului o incredere asa de mare”, a declarat directorul general al Th!nk, Richard Canny.

Autovehiculele cu zero emisii Th!nk City sunt produse in prezent in Finlanda impreuna cu partenerul Valmet Automotive, care asambleaza inclusiv modelele Boxster si Cayman de la Porsche.

Th!nk are o experienta de peste 19 ani in domeniul fabricarii de masini electrice, iar pentru viitor compania are planuri marete, printre care se numara si deschiderea, in 2011, a unei noi fabrici in Indiana, Statele Unite ale Americii.

Lasa un comentariu