Acasa Honda Honda a prezentat primul sau scuter electric

Honda a prezentat primul sau scuter electric

de Adrian Mitrea

Honda Eve Neo (sursa - Honda)

Producatorul japonez de motociclete Honda a prezentat un prototip de scuter exclusiv electric, numit EV-NEO, similar ca dimensiuni unuia de 50 de centimetri cubi.

Scuterul electric propus de Honda dispune de o autonomie mai mare de 30 de kilometri.

Scuterele electrice sunt destinate utilizatorilor comerciali din Japonia, care le vor putea comanda incepand cu luna decembrie, potrivit Reuters, informatie preluata de Automotive News Europe (ANE).

Managerul general al diviziei de motociclete a Honda, Toshiyuki Inuma, a explicat ca producatorul nu intentioneaza in viitorul apropiat lansarea scuterului in afara Japoniei, dar ca vizeaza intrarea pe piata din China, care are o cerere de motociclete electrice estimata la 17 milioane de unitati.

„Va fi nevoie sa lucram in continuare in privinta costurilor si a performantei (scuterului electric – n.r) pentru a-l face viabila economic”, a declarat Inuma in cadrul unui test cu EV-NEO.

Honda nu a dezvaluit gama de preturi pentru viitorul scuter electric, dar a precizat ca eventualele costuri suportate de clienti vor fi similare scuterelor pe benzina.

Bateriile litiu-ion ale noului scuter pot fi incarcate la aproximativ 80% din capacitate in 20 de minute daca se foloseste un dispozitiv rapid de alimentare, sau integral, la o priza normala, in patru ore.

Rivalul Yamaha, al doilea mare producator de motociclete din lume, va incepe la sfarsitul acestui an vanzarea in Japonia a unui scuter alimentat electric, avand planuri de extindere a vanzarilor in Taiwan si Europa. Yamaha a intrerupt producerea unor scutere electrice, vandute intre 2002 si 2006 in Japonia, dupa aparitia unor probleme la bateriile litiu-ion produse de furnizorul Hitachi.

EV-NEO va folosi baterii produse de Toshiba.

Lasa un comentariu