Acasa Ford Seful Volvo, Stephen Odell, i-ar putea lua locul lui John Fleming la conducerea Ford Europa

Seful Volvo, Stephen Odell, i-ar putea lua locul lui John Fleming la conducerea Ford Europa

de Adrian Mitrea

Stephen Odell (sursa - Volvo)

Seful Volvo, Stephen Odell, care conduce productorul auto suedez din 2008, ar putea parasi compania, dar sunt sanse mari sa-i ia locul lui John Fleming la conducerea Ford Europa.

Odell ar urma sa paraseasca Volvo dupa ce Ford va finaliza vanzarea acestei marci catre Gelly, in trimestrul al treilea din acest an, potrivit membrilor din consiliul de conducere al Volvo, citati de Automotive News.

Magnus Sundemo, unul dintre oficialii citati, a lansat ipoteza ca Odell i-ar putea succede lui Fleming.

Un alt coleg de-al sau, Thomas Ivonen, a spus: „Odell a fost cu Ford prea mult timp si a fost foarte loial. Acolo este inima lui. (…) Sunt sigur ca va ramane la Ford”.

Odell, dar si cei din conducerea Ford si Geely au refuzat sa spuna ce se va intampla in viitor cu membrii din conducere, dupa vanzarea Volvo.

Ipoteza preluarii sefiei Ford Europa de la Fleming pare sa fie sustinuta de faptul ca acesta din urma a devenit responsabil, acum patru luni, de productia la nivel mondial si de afaceri de munca in cadrul Ford. Odata cu el a fost avansat si Joe Hinrichs.

„Fleming nu era chiar liber inainte sa primeasca si a doua slujba. (…) Sunt multe de spus in legatura cu preluarea Ford Europa de catre Odell”, a declarat Sundemo.

Odell, 55 de ani, s-a alaturat Ford in 1980 ca stagiar si a preluat conducerea Volvo in 2008.

Inainte de a prelua fraiele Volvo, Odell a fost seful operatiunilor Ford in Europa si vicepresedinte de marketing si vanzari in regiune pentru circa trei ani. Inainte de acest post, Odell a lucrat pentru Mazda (afiliata Ford) si a condus marketingul Jaguar (producator detinut de Ford in acel moment) in America de Nord.

Lasa un comentariu