Acasa BMW Circa 80% dintre posesorii BMW Seria 1 cred ca masina are tractiune pe rotile din fata

Circa 80% dintre posesorii BMW Seria 1 cred ca masina are tractiune pe rotile din fata

de Adrian Mitrea

Gama BMW Seria 1 (sursa – BMW)

Circa 80% dintre posesorii celui mai mic model BMW, Seria 1, cred ca masina in cauza are tractiune pe rotile din fata, aceasta avand de fapt tractiune spate.

Dezvaluirea apartine sefului BMW, Norbert Reithofer, care a „scos” cifrele surprinzatoare intr-o conferinta telefonica cu analisti din industria auto, pe subiectul rezultatelor financiare pe 2009, scrie Automotive News Europe (ANE).

Comentariul sefului BMW a venit dupa ce un analist l-a intrebat daca nu cumva risca sa duca in eroare clientii cu noua platforma cu tractiune pe rotile din fata, anuntata saptamana trecuta.

Reithofer a spus ca nu isi face griji pentru asta, pentru ca tractiunea fata nu este un impediment pentru cineva care vrea sa-si cumpere un BMW, aducand ca argument o statistica ce arata ca 80% dintre soferii de Seria 1 cred ca masina are tractiune fata.

BMW lucreaza la o platforma cu tractiune pe rotile din fata si care va sta la baza unor masini mai mici marca BMW, a anuntat Reithofer pe 17 martie. Aceeasi mecanica o va prelua si a treia generatie a Mini.

Masinile BMW au in mod traditional tractiune spate, iar pe unele modele exista si sistemul 4×4 xDrive.

Lasa un comentariu