Acasa Porsche Porsche Panamera cabriolet, prima decapotabila cu patru usi din lume

Porsche Panamera cabriolet, prima decapotabila cu patru usi din lume

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera S (sursa - Porsche)

O serie de patente de design inregistrate in Europa si Statele Unite ale Americii indica faptul ca Porsche va lansa o varianta decapotabila a limuzinei Panamera, noul model urmand sa devina prima decapotabila cu patru usi din lume, din istoria recenta a industriei automobilului.

Aceasta varianta de caroserie a Panamera se afla de mai mult timp in atentia presei, insa oameni din interiorul Porsche au spus ca proiectul Panamera cabriolet a fost anulat.

Shitele de la birourile de patente din Europa si SUA par sa contrazica totusi zvonurile venite din cadrul companiei.

Porsche Panamera Cabriolet (sursa - motorauthority.com)Potrivit desenelor, decapotabila Panamera are aceeasi lungime cu limuzina cu acoperis rigid si pastreaza arhictectura cu patru usi.

La un moment dat existau speculatii ca Panamera cabriolet va avea doua usi si va mai scurta decat limuzina Panamera.

Noile tehnologii de fabricatie si prelucrare a otelului permit realizarea unor structuri foarte rigide care sa dea viata ideii Porsche. La prima vedere, principalul impediment il constituie problemele legate de rigiditate, avand in vedere ca masina are patru usi si montantii B (stalpii centrali – n.r.) fara o legatura intre ei in partea superioara.

In istoria moderna, una dintre marile companii auto care a venit cu ideea fabricarii unei decapotabile cu patru usi a fost Mercedes-Benz. In 2007, la Salonul Auto de la Detroit, a fost prezentat conceptul Ocean Drive, dar el nu s-a concretizat intr-o masina de serie pana acum, din cauza problemelor de rigiditate.

In istoria automobilului au mai existat masini decapotabile cu patru usi, cum ar fi Opel Admiral, in anii ’30, si Citroen SM in anii ’70.

Lasa un comentariu