Acasa Industrie Prima asociatie care vrea sa creasca numarul de statii de incarcare pentru masini electrice a luat fiinta in Japonia

Prima asociatie care vrea sa creasca numarul de statii de incarcare pentru masini electrice a luat fiinta in Japonia

de Adrian Mitrea

Logo CHAdeMO (sursa - CHAdeMO)

Prima asociatie care isi propune sa creasca numarul de statii de incarcare pentru masini electrice, la nivel mondial, a luat fiinta in Japonia si este formata din producatori auto de top.

Organizatia, denumita CHAdeMO, ii are ca membri fondatori pe Nissan, Toyota, Mitsubishi, Fuji Heavy Industries (producatorul Subaru) si The Tokyo Electric Power.

CHAdeMO este un nume inregistrat al organizatiei cu acelasi nume. Aceeasi denumire o are si sistemul de incarcare pentru masini electrice pe care il propune aceasta organizatie.

Numele CHAdeMO este o abreviere de la CHArge de MOve, echivalentul a „charge for moving” (in limba romana: incarcare pentru miscare) si este un calambur de la „O cha demo ikaga desuga”, care inseamna „Let’s have a tea while charging” in limba engleza (in limba romana: sa bem un ceai in timpul incarcarii)

Logoul organizatie reprezinta zambete asociate cu simbolurile circuitului unei baterii. Linia curba din partea de jos a imaginii semnifica miscarea, iar verdele este culoarea „Ceaiului Verde”, potrivit unui comunicat al organizatiei.

Ca rol activ, CHAdeMO se va implica in incercarea de standardizare a statiilor de incarcare pentru masini electrice si va furniza informatii pentru instalarea si intretinerea statiilor.

Despre standardizarea sistemelor de incarcare pentru masini electrice a vorbit si Stephan Neugebauer, specialist EfficientDynamics la BMW, in exclusivitate pentru 0-100.ro.

Oficialii companiilor care au fondat CHAdeMO se asteapta ca in perioada urmatoare sa castige peste 150 de membri (companii si institutii ale statului), dintre care 20 ar fi firme straine.

SUA are Coalitia pentru Electrificare

In SUA a luat fiinta pe 16 noiembrie 2009 Coalitia pentru Electrificare (Electrification Coalition), din care fac parte directori generali executivi si presedinti ai unor companii importante din industria auto. Coalitia, formata din sefii a 12 companii, isi propune ca 75% dintre kilometri parcursi in anul 2040 sa fie realizati la bordul unor masini electrice.

Pentru a atinge acest obiectiv, numarul masinilor care folosesc (si) energie electrica pentru a se deplasa ar trebui sa creasca de la 1,3 milioane in prezent la 250 de milioane peste 30 de ani, adica de aproape 200 de ori.

Pe larg despre Coalitia pentru Electrificare poti citi in stirea initiala.

Lasa un comentariu