Acasa Luxgen Un producator auto necunoscut din Taiwan, Luxgen, mizeaza pe IT pentru a cuceri piata auto mondiala

Un producator auto necunoscut din Taiwan, Luxgen, mizeaza pe IT pentru a cuceri piata auto mondiala

de Adrian Mitrea

Luxgen7 MPV (sursa - Luxgen)

Un producator auto necunoscut in Europa, Luxgen, infiintat in 2008, promite sa devina unul dintre liderii mondiali in industria auto prin „invadarea” pietelor emergente cu tehnologii de top in industria auto.

„Vehiculele Luxgen sunt programate sa vada in avans pentru clientii lor, prin tehnologii inteligente concepute de producatorul taiwanez de electronice HTC”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Suna pompos, insa firma spune ca toate masinile sale vor fi echipate cu un computer de bord denumit Think+, care combina sase functii esentiale ale masinii utilizand tehnologii HTC si Windows (Windows CE Automotive Interface).

Asfel, computerul de bord conceput de HTC gestioneaza sistemul audio-video, navigatia prin GPS si telecomunicatiile.

Optional, masinile Luxgen pot fi dotate cu:

  • Eagle View+, sistem ce permite vizualizarea unei imagini de 360 de grade in jurul masinii
  • Night Vision+, sistem ce ajuta soferul la condus pe timp de noapte prin afisarea pe un ecran a drumului si a posibilelor pericole de dincolo de campul vizual al soferului
  • Side View+ (camere de luat vederi in lateralele masinii)
  • LDWS+ (Lane Departure Warning System), functie ce avertizeaza soferul daca paraseste neintentionat banda de circulatie (de exemplu atunci acesta cand adoarme la volan)

Marca Luxgen a fost infiintata de grupul Yulon in 2008 pentru a valorifica expertiza pe care Taiwanul o are in fabricarea de automobile si electronice. Marca taiwaneza tinteste pietele emergente din Orientul Mijlociu, America Centrala, Rusia, China si Asia de Sud-Est.

Grupul Yulon activeaza inca din 1949 in domeniile: cercetare, dezvoltare si productie auto, fabricarea de textile, IT, imobiliare, servicii financiare si investitii.

Activitatea auto a grupului a inceput in 1953, iar in prezent este cel mai mare producator auto din Taiwan, cu fabrici pe piata locala, China si Filipine. In aceste uzine sunt produse masini in parteneriate cu Nissan, Mitsubishi, General Motors, Chrysler, Mercedes-Benz si altii.

Furnizori Luxgen (sursa - Luxgen)

Lasa un comentariu