Acasa Romania Toyota RAV4 restilizat vine in Romania in vara, iar Auris HSD (hibrid) in toamna

Toyota RAV4 restilizat vine in Romania in vara, iar Auris HSD (hibrid) in toamna

de Adrian Mitrea

Toyota Romania va lansa in vara o versiune restilizata (facelift) a SUV-ului compact RAV4, iar cealalta mare noutate, Auris hibrid, va fi disponibil din toamna pe plan local. Pana atunci, cele doua masini vor avea premiera mondiala pe 2 martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.

RAV4 a reprezentat circa 6% din vanzarile Toyota in Romania, anul trecut, si joaca intr-un segment foarte disputat pe plan local, in care fac legea Hyundai Tucson, Volkswagen Tiguan, Hyundai Santa Fe, Ford Kuga si Renault Koleos.

Toyota Auris hibrid, care va purta numele comercial Auris HSD (de la Hybrid Synergy Drive), este al doilea autoturism hibrid al marcii japoneze care va fi disponibil in Romania. Masina va fi produsa in fabrica Derby din Marea Britanie, devenind astfel prima masina hibrida pe care Toyota o fabrica in Europa.

Auris HSD, prezentat ca prototip la Frankfurt (septembrie 2009), va imprumuta tehnologia de la veteranul Prius. Pe scurt, masina va dispune de un motor pe benzina, care va fi ajutat de unul electric in momente cheie (plecat de pe loc, depasire – n.r.) in care consumul de carburant atinge cele mai mari valori.

Astfel, Auris HSD va fi cu pana la 20% mai economic decat un Auris propulsat exclusiv de un motor pe benzina.

Pachet de noutati la Geneva

RAV4 facelift si Auris HSD vor debuta la Salonul Auto de la Geneva, pe 2 martie. Alaturi de aceste masini, Toyota va mai avea la stand si coupe-ul concept FT-86, in premiera europeana.

FT-86 a mai fost prezentat la Salonul Auto de la Tokyo (in a doua parte a lunii octombrie din 2009).

Presa a scris ca FT-86 este o interpretare moderna a legendarului model Celica si ca ar putea chiar prelua acest nume pe unele piete.

O alta speculatie vehiculata in presa straina este aceea ca varianta de serie a FT-86 va avea si o versiune decapotabila.

O alta noutate este varianta de serie a Prius Plug-In Hybrid (incarcabil si la priza), masina prezentata mai intai ca studiu la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie 2009. Aceasta masina promite autonomie mai mare decat a hibridului Prius, avand baterii mai puternice si posibilitatea de a le incarca la priza. Detalii despre tehnologia acestei masini nu au fost inca dezvaluite.

Standul Toyota va mai gazdui prototipurile FT-EV II si FCHV-adv, deja prezentate la Frankfurt.

Lasa un comentariu