Acasa Piata Auto Vanzarile grupului Volkswagen au crescut cu 41,3% in ianuarie, dar oficialii companiei cred ca bucuria se va termina repede

Vanzarile grupului Volkswagen au crescut cu 41,3% in ianuarie, dar oficialii companiei cred ca bucuria se va termina repede

de Adrian Mitrea

Vanzarile grupului Volkswagen, cel mai mare constructor auto din Europa, au crescut cu 41,3% in ianuarie, fata de aceeasi luna a anului trecut, la 538.500 unitati, dar oficialii companiei cred ca acest avans se va stinge treptat pe parcursul anului.

Potrivit estimarilor grupului auto german, piata auto mondiala a avut in ianuarie un avans de 22,3%, ceea ce inseamna ca marcile Volkswagen au vandut mai mult decat concurenta si au castigat cota de piata.

Cresterea vanzarilor grupului, in Germania (+34,6%, la 71.800 masini), a fost datorata in ianuarie programului Rabla de anul trecut. Compania estimeaza ca aceasta crestere se va tempera in urmatoarele luni, din moment ce programul Rabla nu va mai fi reluat si efectele acestuia nu vor mai fi vizibile.

Aceeasi scenariu se va repeta si in alte state europene care au avut anul trecut programe de stimulare a vanzarilor de masini.

Colosul german Volkswagen (VW) include noua marci din sapte state europene: Volkswagen, Audi si Volkswagen Vehicule Comerciale (Germania), Skoda (Cehia), Seat (Spania), Bentley (Marea Britanie), Bugatti (Franta), Lamborghini (Italia) si Scania (Suedia).

In ianuarie, vanzarile defalcate ale fiecarei marci dintre cele mai importante au fost:

Volkswagen (autoturisme) – 359.300 unitati (+46,2%)
Audi – 77.800 unitati (+38,6%)
Skoda – 54.100 unitati (+54,5%)
Seat – 24.300 unitati (+22,9%)

Lasa un comentariu