Acasa Citroen Citroen High Rider, conceptul care anunta un nou model in seria DS

Citroen High Rider, conceptul care anunta un nou model in seria DS

de Adrian Mitrea

Citroen va expune in martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, conceptul High Rider, care prefigureaza lansarea unui nou model in linia DS (Distinctive Spirit).

Conceptul are un sistem de propulsie hibrid care combina un motor diesel (cu filtru de particule) si un motor electric incorporat la nivelul trenului de rulare spate, se arata intr-un comunicat al Citroen.

Sistemul de propulsie hibrid (diesel+electric) permite combinarea eficientei unui motor diesel de ultima generatie cu modul electric ZEV (Zero Emission Vehicule), optimizand astfel functionarea alternativa sau simultana a celor doua motorizari.

Motorul electric poate, in momentul in care soferul are nevoie de o accelerare puternica, sa suplimenteze cuplul motorului diesel, acest cuplu suplimentar fiind transmis rotilor spate.

In februarie 2009, Citroen anunta lansarea unei linii de produse distinctive purtand numele DS (Distinctive Spirit). Aceasta era una dintre directiile noii dinamici a marcii exprimata de noua sa semnatura: Creative Technologie.

In paralel cu gama traditionala Citroen, linia DS urma sa propuna produse cu o personalitare puternica, clar conturata in ceea ce priveste stilul, arhitectura si senzatiile oferite.

La un an de la aparitia liniei DS, in momentul in care DS3 isi face aparitia in showroom-urile marcii (in Romania din aprilie) , Citroen intra intr-o noua etapa a dezvoltarii acestei linii, prin conceptul DS High Rider, o viziune moderna a dinamismului care plaseaza caracterul compact ca valoare fundamentala si care deschide calea catre noi tipuri de utilizatori, spune Citroen.

Prin DS High Rider, Citroen ramane in mod clar fidel filosofiei liniei DS: de a propune produse cu o personalitare puternica, clar conturata, atat in ceea ce priveste stilul cat si arhitectura.

Fara a nega atuurile coupe-urilor traditionale, Citroen inventeaza cu acest concept noi modalitati de a exprima dinamismul unui vehicul. Spre deosebire de coupe-urile cu patru locuri, mai lungi si mai joase, DS High Rider este un vehicul compact, dar care inspira dinamism si forta.

Silueta lui DS High Rider combinata cu inaltimea ii evidentiaza caracterul compact, intarind senzatia de dinamism. Acest dinamism sugerat la nivel vizual se traduce prin senzatii pe masura la interior, spune Citroen, un exemplu fiind parbrizul mult prelungit spre plafon, la fel ca si la noul Citroen C3.

Lungimea conceptului DS High Rider este de 4,26 metri, latimea de 1,82 metri, iar inaltimea de 1,48 metri.

Lasa un comentariu