Acasa Foto Porsche prezinta luna viitoare primul hibrid din istoria marcii, GT3 R Hybrid

Porsche prezinta luna viitoare primul hibrid din istoria marcii, GT3 R Hybrid

de Adrian Mitrea

Porsche prezinta pe 2 martie primul automobil hibrid din istoria marcii, modelul de competitie GT3 R Hybrid, in cadrul la Salonul Auto de la Geneva. Pe langa motorul pe benzina de 480 Cai Putere, masina va dispune de doua propulsoare electrice de 82 Cai Putere fiecare.

Spre deosebire de o masina hibrida conventionala, care foloseste energie electrica strocata in baterii pentru a alimenta motorul electric, Porsche a optat pentru un alt sistem, care reprezinta o noutate in lumea auto.

click aici pentru galeria foto

Cele doua motoare electrice sunt amplasate cate unul pentru fiecare dintre cele doua roti din fata. Ele primesc energie de la un volant montat in locul in care ar trebui sa se afle pasagerul din dreapta. Volantul este el in sine un motor electric si se invarte cu viteze de pana la 40.000 de rotatii pe minut, stocand energie electrica in mod mecanic.

Volantul se incarca cand soferul actioneaza franele, moment in care cele doua propulsoare electrice montate la rotile din fata isi inverseaza rolul, devenind furnizoare de energie (cum este dinamul de la bicicleta – n.r.), nu consumatoare.

Energia inmagazinata de volant poate fi livrata soferului timp de 6-8 secunde dupa aceea.

Dupa ce GT3 R Hybrid va fi prezentat la Geneva, vor incepe testele de anduranta pe circuitul Nurburgring. Testul suprem pentru prima masini hibrida Porsche va fi cursa de 24 de ore de la Nurburgring, desfasurata pe 15-16 mai, pe care Porsche vrea sa o castige prin mai putini opriri pentru realimentare, facilitate oferita de propulsia hibrida.

Chiar daca este un model destinat circuitului, GT3 R Hybrid transmite mesajul ca Porsche nu va ignora asa zisele tehnologi verzi.

Practic, acest Porsche GT3 R Hybrid deschide calea catre prima masina hibrida de serie a marcii, noul Cayenne. Este de asteptat ca noua generatie a Cayenne, primul SUV din istoria Porsche, sa fie prezenta de asemenea la standul Porsche de la Salonul Auto de la Geneva. Inca nu exista informatii oficiale in acest sens.

Porsche Cayenne hibrid va prelua sistemul de propulsie de la noul Volkswagen Touareg, prezentat ieri.

Lasa un comentariu