Acasa Opel VIDEO: Opel a lansat o versiune imbunatatita a Corsa, cu accentul pe tehnologie

VIDEO: Opel a lansat o versiune imbunatatita a Corsa, cu accentul pe tehnologie

de Adrian Mitrea

Opel a anuntat miercuri (10 februarie) ca introduce in oferta o versiune revizuita a modelului Corsa, care pune accentul pe imbunatatirea a peste jumatate dintre elementele mecanice ale masinii. Schimbarile estetice sunt inexistente, astfel ca vechile versiuni ale Corsa se vor putea distinge de cele noi doar prin datele din fisa tehnica.

„In timp ce masinile sunt fardate un pic pe parcursul ciclului lor de viata, dar beneficiaza de modificari tehnice majore, noi am preferat sa ne concentram pe imbunatatirea tehnologiei modelului Corsa. Reactiile pe care le-am primit despre Corsa, la nivelul intregii Europe, de la presa si de la clienti, ne-a aratat ca designul exterior si habitaclul sunt apreciate asa cum sunt”, a declarat pentru 0-100.ro Jean-Philippe Kempf, responsabil de produs si comunicare pentru Opel in Europa.

Gama de motorizari a fost complet revizuita, toate propulsoarele fiind acum conforme normelor Euro 5. Astfel, taxa pe poluare auto din Romania va fi zero lei.

„Foarte important de mentionat este ca sasiul a fost serios imbunatatit, peste jumatate dintre componente fiind schimbate. (…) Directia, despre care am primit reactii de la presa si public, a fost reproiectata pentru a fi mai precisa”, a spus Kempf.

Acestea fiind spuse, masina nu se prezinta ca un facelift, dar pe dedesubt este la fel de noua ca modelele competitoare mai noi pe piata, potrivit oficialului Opel.

Reprezentantii Opel din Romania nu au putut fi contactati imediat pentru a comunica data la care versiunea imbunatatita a Corsa va fi disponibila pe piata romaneasca, insa ulterior au venit cu precizari si au spus ca masina poate fi deja comandata la dealeri.

In topul vanzarilor Opel din Romania pe anul trecut, Corsa ocupa locul al doilea, dupa Astra Classic. Astfel, dealerii Opel din Romania au comercializat in 2009 aproape 1.500 de unitati Corsa (-68% fata de 2008), ceea ce reprezinta 25% din vanzarile marcii germane in Romania.

Lasa un comentariu