Acasa Siguranta Auto Noi probleme pentru Toyota: 76 de clienti spun ca modelul Corolla poate vira neasteptat de unul singur

Noi probleme pentru Toyota: 76 de clienti spun ca modelul Corolla poate vira neasteptat de unul singur

de Adrian Mitrea

Toyota s-ar putea alege cu o noua investigatie asupra securitatii rutiere in Statele Unite ale Americii, dupa ce 76 de clienti ai marci s-au plans ca modelul Corolla poate vira neasteptat la stanga sau la dreapta de unul singur.

Autoritatea responsabila de securitatea traficului in SUA, NHTSA, a comunicat ca aceaste reclamatii referitoare la directia modelului Corolla ar putea face „obiectul unei investigatii formale”.

Potrivit Automotive News Europe (ANE), 83 de persoane s-au plans de sistemul de directie al modelului Corolla, din aprilie 2008 incoace. 76 dintre reclamanti au declarat ca masina poate vira la stanga sau la dreapta in mod neasteptat, la viteze de 40 de mile pe ora (64 kilometri pe ora) sau mai mult.

Senzatia descrisa de soferi este echivalenta cu momentul in care o rafala de vant atinge masina sau cu acvaplanarea. Altii au spus ca au simtit ca si cum masina ar fi alunecat pe gheata.

Potrivit plangerilor, soferul trebuie sa tina bine volanul in mana pentru a contracara tendinta sistemului de directie.

„Daca iti iei ochii de la drum o secunda te poti trezi lovind o masina care circula pe alta banda”, a spus unul dintre soferi.

Actuala generatie a Toyota Corolla are un sistem de directie electric, spre deosebire de unul hidraulic, cum avea vechea generatie.

Toyota se confrunta in prezent cu probleme legate de pedala de acceleratie si de franele modelului Prius. Pentru ambele cazuri au fost demarate operatiuni de rechemare in service.

In Romania este vorba despre verificarea pedalelor de acceleratie a 12.500 de masini si despre examinarea franelor a sapte unitati Prius.

La nivel European este vorba de 1,8 milioane de masini rechemate pentru posibile defectiuni la acceleratie.

Alte 52.903 unitati Prius au fost rechemate, incepand de azi (9 februarie), pentru posibile defectiuni la sistemul de franare.

Lasa un comentariu