Acasa CUPRA Primul CUPRA Garage din România s-a deschis la GTT, în București

Primul CUPRA Garage din România s-a deschis la GTT, în București

de Adrian Mitrea

Primul CUPRA Garage din România s-a deschis la GTT, în București, parte a unui plan mai amplu al mărcii spaniole CUPRA de a se extinde în țară. Până în 2025 vor fi opt locații CUPRA Garage în România, în orașele mari. Noua marcă spaniolă CUPRA, creată de Volkswagen Group, împarte uzinele cu SEAT. Totuși, diferențierea pe piață și profilul de client diferă mult între CUPRA și SEAT.

CUPRA are în gamă cinci mașini de stradă și o mașină de competiții. Dintre acestea, două sunt modele CUPRA dedicate: Formentor și Born. Celelalte sunt derivate din brandul SEAT. E vorba despre CUPRA Ateca, CUPRA Leon și CUPRA Leon Sportstourer.

„CUPRA este un brand neconvențional, iar CUPRA Garage este un element cheie în strategia acestuia de implementare locală. Dorim să generăm experiențe unice și emoționale, iar faptul că avem propria noastră locație în showroom-ul CUPRA Garage din București confirmă faptul că ne transformăm ambiția în realitate”, a declarat Horațiu Moldovan, directorul mărcii CUPRA în România.

În 2024 va fi lansat CUPRA Tavascan (SUV-coupe 100% electric). În 2025 va apărea un model electric de segment B (dimensiuni tipice SEAT Ibiza).

Primul CUPRA Garage din România, în loc de Opel

CUPRA Garage la dealerul GTT a venit firesc, după ce în 2019 compania a renunțat la Opel. A devenit devenit dealer SEAT, mai nou și CUPRA.

„Pentru compania GTT Motors un pas major a fost acela de a deveni distribuitor autorizat CUPRA, ȋntr-o perioadă destul de instabilă pentru business. Astfel, am decis în 2020 să acceptăm provocarea acestei mărci și să o promovăm ȋn piața românească. Amenajarea showroom-ului prin implementarea designului și a conceptului CUPRA Garage a durat aproape 1 an și jumătate, dat fiind contextul perioadei, a declarat Răzvan Bușulescu, directorul general al GTT Motors.

În showroom-ul din București sunt expuse CUPRA Born (100% electric, derivat din Volkswagen ID.3), precum și cel mai puternic model al mărcii de până acum, CUPRA Formentor VZ5.


2 comentarii

Iulian 14 decembrie 2022 - 13:38

Stie cineva de ce nu mai exista Forementor Plugin Hybrid in Romania?

Reply
jhyu 17 decembrie 2022 - 12:20

de neinteles de ce nu se vinde leon mai bine ca golf. oare golfarii au mers cu leon vreodata?

Reply

Lasa un comentariu