Acasa Foto VIDEO: Prim contact cu noul Volkswagen Touareg. Mașina se lansează în vară în România

VIDEO: Prim contact cu noul Volkswagen Touareg. Mașina se lansează în vară în România

de Adrian Mitrea

Cea de-a treia generație Volkswagen Touareg a fost dezvăluită, iar publicul poate vedea mașina, în premieră, concomitent, la Salonul Auto de la Beijing și la Salonul Internațional Auto de la București (SIAB), aceasta fiind una dintre marile premiere ale evenimentului din România. Mașina va fi începe să fie comercializată în vara acestui an și rivalizează pe piață cu modele precum Ford Edge, Kia Sorento și Hyundai Santa Fe, însă prin tehnologiile disponibile și motorizări se sitează peste toate acestea, fiind în același timp și o alternativă interesantă la toate SUV-urile premium din segment: BMW X5, Audi Q7, Range Rover Sport, Mercedes-Benz GLE. Am pregătit pentru voi o prezentare video detaliată, realizată la Hamburg, la o conferință în avanpremieră pentru presă. AICI poți vedea toate știrile legate de SIAB 2018.

Mașina poate avea mai multe teme de design, printre care Atmosphere, Elegance și R-Line. Motorizările disponibile la lansare sunt un diesel 3.0 V6 TDI (în versiuni de putere de 170 kW/231 CP și 210 kW/286 CP) și un 3.0 V6 TSI (250 kW/340 CP). Din 2019 va fi disponibil și un motor V8 4.0 TDI (310 kW/421 CP). Pentru China va exista și o versiune plug-in hibridă (270 kW/367 CP).

Printre elementele noi aduse de a treia generație se numără farurile cu LED matrice, denumite IQ Light, care sunt opționale. Versiunile de bază vin cu faruri cu LED integrale, dar nu de tip matrice. Semnalizarea cu iluminare progresivă (față/spate) este oferită la pachet cu farurile IQ Light.

Sistemul multimedia cu ecran de 15 inch și intrumentarul de bord digital cu diagonală de 12 inch, reunite sub numele Innovision Cockpit, sunt opționale și fac noul Touareg să aibă o planșă de bord mai bine digitalizată chiar și decât SUV-urile premium. Iluminarea ambientală este disponibilă în 30 de culori (opțional), iar sistemul audio de top, Dynaudio (opțional) livrează o putere de 730 W și are amplificator Dolby 7.1.

Capacitatea de tractare este impresionantă, până la 3,5 tone, iar potbagajul are o capacitate de 810 litri (cu 113 litri mai mult decât la generația precedentă). Jantele pot avea dimensiuni între 18 și 21 inch.

Alături de Adrian Mitrea, de la 0-100.ro, au mai fost la evenimentul de avanpremieră din Hamburg jurnaliștii auto Mircea Meșter (AutoMarket.ro), Bogdan Mirică (Digi24/La Volan) și Tudor Bratu (SuperSpeed/PRO TV), astfel că veți putea găsi informații despre noul Toureg transmise și de ei.

La SIAB vor fi prezente mărci precum Audi, BMW, Ford, Honda, Lexus, Mazda, MINI, Opel, Skoda, SEAT, Suzuki, Toyota, Volkswagen, Volvo.

Pe de altă parte, mărci importante vor lipsi: Dacia, Renault, Nissan, Citroen, Peugeot, DS, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Hyundai, Fiat, Alfa Romeo, Jeep.


Documente utile:

3 comentarii

rcaon ro 23 martie 2018 - 17:57

Tot studiez design-ul modelelor de la VW si vad o lipsa crunta de inspiratie. Masina din articol seamana cu un Q7 lowcost. Fata are ceva ce aduce a arteon. Dar per total nu are pic de personalitate…

Reply
Filip 23 martie 2018 - 20:48

De acord. Si lipsa de motoare mai mici pe benzina o sa ii coste foarte mult pe viitor. Oricum, pentru un buget de 40-50 mii de euro parca imi place mai mult Skoda Kodiaq full option. Cu toate astea eu prefer noul Hyundai Santa Fe lansat acum in martie.

Reply
Ovidiu Ferestean 26 martie 2018 - 18:31

Sunt tare curios cum scot ei consumul la un motor de 3l la 6.9/100km.

Reply

Lasa un comentariu