Acasa Ford Ford le-a facut laborator de mecatronica elevilor Colegiului Stefan Odobleja din Craiova

Ford le-a facut laborator de mecatronica elevilor Colegiului Stefan Odobleja din Craiova

de Adrian Mitrea

Laborator Mecatronica Stefan Odobleja Craiova (sursa - Ford)

Ford Romania a inaugurat un laborator de mecatronica in cadrul Colegiului Stefan Odobleja din Craiova, o investitie de 100.000 euro care da elevilor ocazia sa ia parte la cursuri practice si sa inteleaga mai bine industria contemporana de productie. Mecatronica este o stiinta mutidisciplinara care combina ingineria mecanica, electronica, ingineria digitala, ingineria telecomunicatiilor, ingineria de sistem si ingineria sistemelor de control.

In viziunea Ford, studiul mecatronicii le ofera viitorilor specialisti posibilitatea unei abordari mult mai flexibile si tehnice, adaugand in acelasi timp cele mai avansate elemente si rezultate tehnologice si practice.

Investitia de la Craiova a fost derulata prin Ford Motor Company Fund, ramura filantropica a companiei Ford.

In timp ce Ford a investit in tehnologie, Primaria Craiova a avut la randul sau o contributie importanta in renovarea unor zone-cheie care au facilitat posibilitatea reconfigurarii spatiului in care se afla laboratorul.

„Pentru a atrage viitoarea generatie de liceeni si pentru a crea interes in jurul mecatronicii Ford Fund se angajeaza sa ofere burse de studiu pentru 15-20 de tineri din cadrul Colegiului Stefan Odobleja, incepand cu anul scolar 2017-2018”, a declarat John Oldham, presedinte Ford Romania si director al uzinei Ford din Craiova.

Ford Fund (infiintata in 1949) este o fundatie corporate non-profit care ofera si sustine investitii in comunitate si activitati voluntare ale angajatilor cu scopul de a le face oamenilor viata mai buna. In Europa, Ford Fund se concentreaza pe trei zone: educatie, comunitate si mobilitate inteligenta si sigura.

In zona de educatie, Ford Fund pune accent, la nivel mondial, pe incurajarea tinerilor sa mizeze pe stiinta, tehnologie, matematica si inginerie. In Romania, Ford Fund opereaza incepand cu anul 2014, investitiile depasind pana in acest moment o jumatate de milion de dolari in proiecte educationale si din domeniul sanatatii, dar si in programe de conducere defensiva precum Ford Driving Skills for Life.

Programele Ford Fund desfasurate in regiunea Craiovei sunt implementate cu sprijinul Fundatiei Gazeta de Sud, care se implica activ in toate proiectele adresate comunitatii locale.

Ford Motor Company este o companie globala din industriile auto si mobilitate, cu sediul la Dearborn, Michigan. Cu aproximativ 201.000 angajati si 62 de fabrici in toata lumea, activitatile principale ale companiei includ proiectarea, productia, finantarea de marketing si asigurarea de service pentru o gama completa de autovehicule, camioane, SUV-uri si autovehicule electrice Ford, precum si autovehicule premium sub marca Lincoln. In acelasi timp, Ford urmareste cu mare interes oportunitati de dezvoltare prin intermediul Ford Smart Mobility, planul companiei de a deveni lider in domeniile: conectivitate, mobilitate, autovehicule autonome, experienta clientilor, date si analiza.

Ford Europa produce, vinde si serviseaza vehicule sub marca Ford in peste 50 de piete individuale si are aproximativ 52.000 de angajati la unitatile proprii si aproximativ 68.000 de angajati daca sunt luate in consideratie si asocierile in participatiune si entitatile neconsolidate. Primele autoturisme Ford au fost livrate in Europa in 1903 – acelasi an in care a fost fondata Ford Motor Company. Productia europeana a inceput in 1911.

3 comentarii

Cristi 3 aprilie 2017 - 22:52

Mecatronica un termen vechi pt robotica din cate mai tin minte- am facut un semestru

Reply
Adrian Mitrea 4 aprilie 2017 - 10:02

Cam asa ceva + un pic mai mult.
Scrie si in stire: "Mecatronica este o stiinta mutidisciplinara care combina ingineria mecanica, electronica, ingineria digitala, ingineria telecomunicatiilor, ingineria de sistem si ingineria sistemelor de control." https://dexonline.ro/intrare/mecatronică/97403

Reply
Cristi 4 aprilie 2017 - 11:24

In fine nu conteaza asta.
Sa speram ca isi vor putea gasii de lucru mai usor copii poate chiar la ford la supravegheat sau mentenata utilajele de vreme ce ford ii invata

Reply

Lasa un comentariu