Acasa Industrie Spaniolii de la Gestamp au cumparat o fabrica de componente auto de langa Pitesti

Spaniolii de la Gestamp au cumparat o fabrica de componente auto de langa Pitesti

de Vlad Barza

Caroserie auto (sursa - Gestamp)

Grupul spaniol Gestamp a anuntat achizitionarea unei fabrici de langa Pitesti care produce componente auto pentru Dacia. Compania preluata este amplasata in zona limitrofa a orasului Pitesti, avand peste 200 de angajati si o valoare totala de 17 milioane euro a facturilor emise in anul 2016. Gestamp a efectuat achizitia prin filiala sa turceasca, Beycelik Gestamp.

Fabrica romaneasca furnizeaza in prezent componente stantate de dimensiuni mici si medii, precum si ansamble. Gestamp are drept scop cresterea cifrei de afaceri a unitatii, prin fabricarea  de componente cu valoare adaugata.

Gestamp este principalul furnizor de componente stantate pentru Grupul Renault si al doilea furnizor al Aliantei Renault-Nissan. Noua fabrica permite companiei Gestamp sa-si extinda prezenta in apropierea fabricilor grupului francez. Aceasta va permite, de asemenea, companiei sa furnizeze serviciile sale catre Ford, cu care Gestamp desfasoara activitati pe diferite continente, se spune intr-un comunicat de presa.

Compania este prezenta in 21 de tari. Aceasta are 98 de fabrici industriale, cu alte 10 aflate in faza de constructie si 12 centre de cercetare si dezvoltare. In anul 2015 cifra sa de afaceri s-a ridicat la 7 miliarde euro si are peste 34.000 de angajati in intreaga lume.

Lasa un comentariu