Acasa BMW VIDEO: Parteneriat inedit intre LEGO si BMW Motorrad – R 1200 GS din piese lego

VIDEO: Parteneriat inedit intre LEGO si BMW Motorrad – R 1200 GS din piese lego

de Adrian Mitrea

BMW R 1200 GS Adventure LEGO Technic (sursa - BMW Motorrad)

LEGO Technic si BMW Motorrad si-au unit fortele pentru a crea o motocicleta BMW R 1200 GS din piese LEGO. A iesit un model din 603 piese 2-in-1. Asa ca piesele pentru LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure pot fi utilizate si pentru a construi Hover Ride Design Concept. Mai mult, BMW Junior Company – o unitate de pregatire inovatoare a BMW Group – a creat o replica in marime naturala a Hover Ride Design Concept.

Placerea realizarii modelului, cu detalii precise BMW R 1200 GS Adventure este disponibil ca model-replica LEGO Technic de la 1 ianuarie 2017. LEGO Technic BMW R 1200 GS Adventure reproduce, cat se poate de fidel, formele si mecanismele originalului. Pasionatii vor descoperi suspensia fata BMW Telelever autentica sau motorul boxer BMW Motorrad, cu doi cilindri, mobil – toate acestea devenind mobile imediat ce motocicleta este pusa in miscare. Cu varietatea sa de detalii, jucaria este nu numai o reproducere realista, ci si o provocare pentru realizarea modelului datorita celor 603 piese.

BMW R 1200 GS Adventure este primul model LEGO Technic care este realizat in colaborare cu un constructor de motociclete.

„BMW Motorrad a abordat LEGO Group cu ideea unei colaborari pentru ca cele doua companii au multe in comun: ambele combina, cu succes, inovatia si traditia in marcile si produsele lor, oferind experiente de neuitat deopotriva pentru tineri si varstnici de pe toate meridianele”, a declarat Heiner Faust, director de vanzari si marketing BMW Motorrad.

Hover Ride Design Concept a aparut ca urmare a implicarii BMW Junior Company Munchen, o unitate de pregatire inovatoare in care stagiarii BMW din diferite departamente au ocazia de a lucra impreuna in proiecte antreprenoriale. Stagiarii BMW aflati intre al doilea si al patrulea an de formare au utilizat componentele de serie ale BMW R 1200 GS Adventure pentru a construi un model in marime naturala al LEGO Technic Hover Ride. Numeroase componente – precum janta fata modificata pentru a forma o elice – au fost realizate special pentru proiect, demonstrand abilitatile tinerilor.

Modelul in marime naturala Hover Ride Design Concept a fost prezentat in premiera la LEGO World de la Copenhaga, in 16 februarie 2017. Apoi va calatori prin Danemarca, dar si la diferite alte locatii precum Centrul de Cercetare si Inovatie al BMW Group si BMW Welt.

Lasa un comentariu