Acasa Foto FOTO: A treia generatie KIA Picanto vine la Geneva

FOTO: A treia generatie KIA Picanto vine la Geneva

de Adrian Mitrea

KIA Picanto (sursa - KIA)

A treia generatie KIA Picanto, cel mai mic model KIA, va fi expusa ca premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (9-19 martie). Modelul primeste odata cu noua generatie si o versiune sportiva, fiind pentru prima data cand se intampla acest lucru in cazul acestui model de segment A. Picanto concureaza pe piata cu modele precum Renault Twingo si Volkswagen up!.

Noua KIA Picanto va incepe sa fie comercializata din al doilea trimestru al acestui an. Masina a fost deja prezentata unui grup de jurnalisti din mai multe tari, iar debutul in fata publicului larg va avea loc la Geneva.

Motorul varf de gama este o unitate turbo pe benzina de 1 litru (T-GDI) si 100 CP (172 Nm). Este pentru prima data in istoria modelului cand beneficiaza de o motorizare turbo, stiut fiind faptul ca in acest segment majoritatea marcilor doresc sa ofere motorizari cat mai accesibile si mai fiabile. Pe langa propulsorul T-GDI vor exista si un motor de 1 litru MPI, natural aspirat (67 CP, 96 Nm), si un motor de 1,25 litri MPI, tot natural aspirat (84 CP, 122 Nm).

Desi KIA este cunoscuta in Romania mai mult prin modelele precum cee’d si Sportage, Picanto este un model care se bucura de un succes international rasunator, fiind comercializate peste 1,4 milioane de astfel de masini din generatia actuala (a doua, comercializata in perioada 2011-2017). Dintre aceste, peste 300.000 unitati au fost livrate in Europa.

A treia generatie are ampatament cu 15 mm mai lung (2.400 mm), rotile fiind mutate spre limitele exterioare ale caroseriei pentru a creste spatiul din interiorul masinii. Per ansamblu masina are 3.595 mm lungime, 1.595 mm latime si 1.485 mm inaltime.

In interior se remarca un sistem de infotainment modern, cu touchscreen de 7 inch pentru versiunile de echipare superioare.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Lasa un comentariu