Acasa Industrie Lear cumpara afacerea cu scaune auto a Grupo Antolin

Lear cumpara afacerea cu scaune auto a Grupo Antolin

de Adrian Mitrea

Structura Scaun Auto Lear (sursa - Lear)

Furnizorul american de componente auto Lear, care produce instalatii electrice si scaune pentru autovehicule, cumpara afacerea cu scaune auto a firmei spaniole Grupo Antolin (structuri, mecanisme, asamblare), informeaza Automotive News. Lear are activitati in trei orase din Romania, iar Grupo Antolin in unul.

Lear va plati 286 milioane euro pentru a cumpara Grupo Antolin, tranzactia fiind in faza in care asteapta aprobarile de la organismele europene in materie de concurenta. Mutarea Lear vine pe fondul dorintei companiei de a-si consolida afacerile in Europa, in domeniul scaunelor auto.

Principalele companii din industria producatoare de scaune auto sunt Lear, Magna International, Adient, Faurecia.

Atat Lear, cat si Grupo Antolin au activitati in Romania. Lear este prezenta in Campulung (instalatii electrice), Pitesti (instalatii electrice) si Iasi (scaune auto), iar Grupo Antolin in Sibiu (sisteme de iluminat auto).

Asadar, fabrica Grupo Antolin din Romania nu va fi afectata in niciun fel de intelegerea dintre Lear si Grupo Antolin referitoare la afacerea cu scaune auto, unitatea din Sibiu producand altceva.

Lasa un comentariu