Acasa Saloane Auto Skoda Octavia RS vine cu 245 Cai Putere si transmisie DSG cu 7 trepte. Premiera la Geneva

Skoda Octavia RS vine cu 245 Cai Putere si transmisie DSG cu 7 trepte. Premiera la Geneva

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia RS (sursa - Skoda)

Skoda Octavia RS, versiunea restilizata a celei de-a treia generatii, vine intr-o configuratie interesanta, avand acum 245 Cai Putere (CP), transmisie automata cu dublu ambreiaj (DSG) si 7 trepte, diferential cu alunecare limitata (VAQ). Premiera are loc la Salonul Auto de la Geneva (9-19 martie).

Fata de versiunea anterioara a modelului (RS de generatia a treia, fara facelift), masina are acum 15 CP in plus si transmisia DSG cu 7 trepte ca premiera (optional).

Skoda Octavia RS atinge 100 km/h in 6,6 secunde (sedan/liftback), respectiv 6,7 secunde (break).

Motorul are o capacitate cilindrica de 2 litri (2.0 TSI) si dezvolta 245 CP si 370 Nm (intre 1.600 si 4.300 rpm). Propulsorul poate fi asociat unei cutii de viteze cu 6 trepte (manuala) sau cu 7 trepte (automata tip DSG).

Jantele standard sunt de 19 inch, sistemul ESP beneficiaza de un mod de lucru Sport, iar diferentialul cu alunecare limitata VAQ vine si el standard.

Soferul are la dispozitie sa personalizeze experienta de condus prin Performance Mode Select care influenteaza sunetul (prin difuzoare), suspensiile, raspunsul motorului si comportamentul suspensiei. Sistemul de control electronic al suspensiilor (DCC) este optional, la fel si sistemul de directie progresiv.

Skoda a utilizat pentru prima data denumirea RS (vRS in UK) in 1974, in motorsport, iar in anul 2000 aceasta eticheta sportiva si-a facut loc pe masinile de serie. In cei 17 ani scursi de atunci Skoda a comercializat circa 200.000 de masini RS, dintre care 100.000 sunt Skoda Octavia RS din generatia a treia (lansata in 2013).

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2017

Skoda Octavia RS (sursa - Skoda)

Skoda Octavia RS (sursa - Skoda)

Lasa un comentariu