Acasa Romania Parintele BMW in Romania, Michael Schmidt, incepe sa vanda si Volkswagen

Parintele BMW in Romania, Michael Schmidt, incepe sa vanda si Volkswagen

de Adrian Mitrea

Michael Schmidt si Milos Vujanovic (sursa - MHS Holding)

MHS Holding, grupul auto controlat de omul de afaceri Michael Schmidt, incepe in acest an sa vanda si utilitare Volkswagen, printr-un proiect pilot in Brasov, existand posibilitatea de a ajunge la sapte centre de vanzari si service pentru Volkswagen Autovehicule Comerciale. Astfel, MHS Holding are in portofoliu marcile BMW, MINI, Rolls-Royce, MAN, Neoplan si Volkswagen Autovehicule Comerciale.

Inceperea comercializarii de utilitare Volkswagen a demarat firesc, deoarece compania MAN este detinuta de Volkswagen Group, iar, la un moment-dat, dealerii MAN au putut aplica pentru a se extinde prin inceperea comercializarii de Volkswagen Autovehicule Comerciale. Una dintre firmele lui Michael Schmidt este importator general si distribuitor in Romania pentru MAN, asa ca mutarea a fost logica.

Toate firmele lui Schmidt opereaza din 2016 sub umbrela MHS Holding, iar aceasta grupare include firmele:

  • Automobile Bavaria Group
  • MHS Truck & Bus Group Romania
  • Schmidt Gruppe Germany
  • MHS Automotive Austria

Asadar, omul de afaceri Michael Schmidt controleaza cinci companii in trei tari.

Cererea lui Schmidt a fost aprobata, iar primul centru MAN care vinde utilitare Volkswagen este cel din Brasov.

Intr-un scenariu ideal Schmidt poate comercializa Volkswagen Autovehicule Comerciale in sapte amplasamente din Romania.

“Avem un proiect pilot in Brasov. Noi avem 8 locatii MAN in toata tara si in toate – cu o singura exceptie, ca este mai mic – avem capacitate suficienta (…). Dar depinde de Porsche Romania, unde ei vad eficienta o promovare a acestor masini”, a explicat Michael Schmidt, marti, 31 ianuarie, intr-o conferinta de presa tinuta in Sala Studio a Teatrului National din Bucuresti (TNB).

Alegerea acestui loc pentru conferinta anuala nu este intamplatoare. TNB a cumparat de la MHS un autocar nou MAN pentru deplasarile actorilor in tara, in turnee, autocar ce costa peste 350.000 euro fara TVA. La eveniment a participat si directorul TNB, actorul Ion Caramitru.

Inceputa ca o afacere dedicata marcii BMW, activitatea lui Michael Schmidt a ajuns acum un holding cu mai multe marci si companii, in mai multe tari.

MHS Holding a avut in 2016 circa 374 milioane euro venit net si 1.054 angajati. Firmele lui Schmidt din Romania vand aproape 70% dintre masinile noi BMW si MINI comercializate in toata tara.

Lasa un comentariu