Acasa Ford Ford a inceput productia modelului Ford GT. 13 clienti se bat pentru fiecare exemplar

Ford a inceput productia modelului Ford GT. 13 clienti se bat pentru fiecare exemplar

de Adrian Mitrea

Ford GT (sursa - Ford)

Ford a demarat productia modelului Ford GT, automobil de inalta performanta care se va produce initial in 500 de exemplare, pentru care exista 6.506 clienti. Deci 13 oameni se bat pentru fiecare exemplar in acest moment, iar selectia lor va fi facuta de Ford pe baza de chestionar, fiind avantajati clientii care prefera sa conduca masina, nu cei care prefera sa o tina intr-o colectie.

Ford planuieste sa produca 250 masini pe an, lotul initial fiind de 500 exemplare. Acestea vor fi produse in urmatorii doi ani (2017, 2018). In 2018 va fi deschisa lista pentru comenzi pentru urmatoarele exemplare care vor fi produse, tot 500 unitati, impartite in cate 250 masini pe an.

Planurile companiei auto americane prevad o productie maxima de 1.000 unitati pentru Ford GT, insa exista unele sanse ca fie extinsa fabricatia la un numar mai mare de exemplare. Chiar si daca acest lucru se va intampla, numarul de exemplare Ford GT produse va fi oricum plafonat sub nivelul de productiei al generatiei anterioare (produsa in 4.000 unitati).

Noul Ford GT beneficiaza de un motor pe benzina, V6 EcoBoost, de 3,5 litri, biturbo, ce dezvolta 600 Cai Putere (CP). Masina nu are inca oficial un pret, dar acesta este estimat la 400.000 dolari.

Masina este inspirata din modelul Ford GT40 de competitie din anii ’60 si este fabricata in Ontario, Canada (uzina Multimatic).

Ford GT este produs sub umbrela Ford Performance, fiind varful de gama al Ford in categoria masinilor sport.

Lasa un comentariu