Acasa Tehnologie Google renunta la ideea de a dezvolta propria masina autonoma fara volan si pedale si se va multumi cu parteneriate – surse

Google renunta la ideea de a dezvolta propria masina autonoma fara volan si pedale si se va multumi cu parteneriate – surse

de Vlad Barza

Masina autonoma Google (sursa - Google)

Google testeaza de opt ani masini capabile sa se conduca singure, dar compania este pe cale sa anunte o schimbare a planurilor pe acest domeniu. Compania a sustinut ca masina trebuie sa fie 100% autonoma si ca nu are nevoie nici de volan si pedale, insa ideea este prea putin practica, astfel ca proiectul va fi modificat, scrie The information. Google se va axa pe incorporarea diversilor senzori pe masini conventionale, compania avand deja parteneriate cu Fiat-Chrysler.

Google testeaza de opt ani masinile autonome, avand o flota de cateva zeci de SUV-uri Lexus, dar si mici prototipuri de doua locuri. Tehnologia s-a imbunatatit si Google a sustinut in ultimul timp ca viitorul apartine masinilor 100% autonome care nu au nici volan si nici pedale si la care omul nu poate interveni.

Se pare insa ca sefii Google s-au razgandit si ca li se pare prea putin practic sa apuce pe o cale atat de radicala. Gigantul american va alege sa lucreze cu alte companii din auto pentru a pune pe modele conventionale tehnologia care-i da masinii un foarte mare grad de autonomie.

Google a semnat in primavara un parteneriat cu Fiat-Chrysler si va fi testata o flota de MPV-uri Chrysler Pacifica pe care va fi montat sistemul de senzori, camere si radare al Google. Scopul este sa fie lansat un serviciu comercial de transport, insa nu va fi usor mai ales la partea de aprobari.

Surse: USA Today, The Verge

Lasa un comentariu