Acasa Personalitati Constantin Stroe, presedintele ACAROM si fost director Dacia, a suferit un accident vascular cerebral si a fost operat

Constantin Stroe, presedintele ACAROM si fost director Dacia, a suferit un accident vascular cerebral si a fost operat

de Adrian Mitrea

Constantin Stroe (sursa - 0-100.ro)

Contantin Stroe, presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) si fost director al producatorului auto local Dacia, a suferit, duminica, 27 noiembrie, un accident vascular cerebral, iar luni, 28 noiembrie, a suferit o interventie chirurgicala la spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti, au declarat pentru 0-100.ro surse oficiale.

Operatia a avut loc in dimineata zilei de luni, 28 noiembrie, si a decurs bine, urmand ca Stroe sa parcurga procedurile medicale ce se impun in asemenea situatii, potrivit surselor citate.

In seara zilei de luni, 28 noiembrie, Constantin Stroe se afla la terapie intensiva, primele 72 de ore dupa operatie fiind critice.

Constantin Stroe s-a nascut in Hulubesti, Dambovita, in 1942, iar in 1968 si-a inceput cariera in industria auto. In prezent el este presedinte al Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

Stroe este cel mai bine cunoscut pentru activitatea de la Dacia, unde a fost director general al companiei din 1990 pana dupa privatizare (in 1999), el fiind omul care a facut posibila preluarea cu succes a firmei romanesti de catre francezii de la Renault.

Lasa un comentariu