Acasa Curiozitati VIDEO: Cea mai scumpa dauna totala de pe Nurburgring – Koenigsegg One:1, 2,8 milioane euro

VIDEO: Cea mai scumpa dauna totala de pe Nurburgring – Koenigsegg One:1, 2,8 milioane euro

de Adrian Mitrea

Koenigsegg One 1 (sursa - Koenigsegg)

Celebrul circuit german Nurburgring, poreclit si Iadul Verde, face o victima exclusivista – un Koenigsegg One:1 in valoare de circa 2,8 milioane euro. Masina a ajuns dauna totala, iar pilotul a scapat fara a fi serios ranit.

Potrivit informatiilor existente pilotul incerca sa doboare recordul pe un tur de circuit la bordul unui exemplar Koenigsegg One:1 – o masina foarte scumpa si rara, construita in numai sapte exemplare.

Aparent soferul a venit cu viteza prea mare si nu a putut incetini suficient inainte de un viraj, a franat violent si s-a indreptat direct spre parapetul de protectie, apoi a iesit pe camp.

Cei de la Koenigsegg au anuntat oficial accidentul si au declarat ca pilotul a scapat fara sa fie ranit grav, a fost dus la spital si externat in aceeasi zi. Producatorul auto suedez nu a facut referiri la posibilele cauze ale accidentului.

Pe asfalt se pot vedea urme de franare perfect drepte, ceea ce poate sugera si o defectiune la sistemul de franare.

Koenigsegg spune despre One:1 ca este primul “megacar” din industria auto si cel mai exclusivit proiect de a fabrica un automobil, fabricand un numar foarte mic de exemplare: sapte, dintre care un prototip.

Masina are un raport putere greutate de 1:1, adica un Cal Putere pentru fiecare kilogram al masei masinii. Modelul are deci un motor V8 de 5 litri ce dezvolta 1.340 CP si 1.371 Nm. Acest prupulsor asigura masinii o viteza maxima de 440 km/h si un timp de accelerare pana la 400 km/h de 20 secunde.

Lasa un comentariu