Acasa Tesla Motors Inca un accident cu o masina Tesla declanseaza o noua investigatie in SUA

Inca un accident cu o masina Tesla declanseaza o noua investigatie in SUA

de Adrian Mitrea

Tesla Model X (sursa - Tesla Motors)

Un accident cu o masina Tesla Model X, petrecut in 1 iulie, in Pennsylvania, a declansat o investigatie a NHTSA – autoritatea de control a sigurantei rutiere din SUA. Lupa este pusa pe tehnologia Autopilot, care permite masinii sa ruleze singura, in mod semi-autonom. Acest caz vine la scurt timp dupa ce un sofer de Tesla Model S a murit decapitat in timp ce masina a lovit din plin o remorca de camion.

Soferul de Tesla Model X, Albert Scaglione, care a scapat cu viata din accident, a declarat politistilor ca Autopilot era in functiune in momentul in care s-a petrecut incidentul. Conform politiei, masina Tesla Model X a lovit parapetul, apoi a taiat mai multe benzi de circulatie si s-a rasturnat in mijlocul drumului.

Tesla Motors spune ca nu exista informatii in acest moment care sa ateste faptul ca Autopilot era in functiune. Compania auto americana sustine ca a primit o alerta automata emisa de masina cum ca airbag-urile ar fi fost declansate, dar nu a primit, asociat acestei alerte, informatii despre statutul diverselor sisteme ale masinii. Imediat dupa accident Tesla a incercat, fara succes, sa contacteze soferul.

Autoritatile americane ridica problema faptului ca o tehnologie aflata inca in faza de testare este “la liber” in masinile Tesla, pe drumuri publice. Totodata, NHTSA trage un semnal de alarma legat de faptul ca soferii pot credita sistemele de conducere (semi)autonoma cu prea multa incredere, motiv pentru care se intampla si accidente.

Joshua Brown – decedat in accidentul cu Tesla Model S din luna mai – va ramane probabil in istorie ca primul om care a murit intr-o masina (semi)autonoma.

Lasa un comentariu