Acasa Tehnologie Amazon si Microsoft ar putea furniza servicii de cloud pentru business-ul de harti cumparat de companiile auto germane de la Nokia

Amazon si Microsoft ar putea furniza servicii de cloud pentru business-ul de harti cumparat de companiile auto germane de la Nokia

de Vlad Barza

(sursa - BMW)

Amazon si Microsoft sunt in discutii pentru a furniza servicii de cloud-computing catre HERE, business-ul de harti cumparat de la Nokia de catre Audi, BMW si Mercedes-Benz, scrie Reuters. Consortiul va folosi datele colectate si pentru dezvoltarea masinilor autonome, iar cu cat numarul de companii care participa va fi mai mare, cu atat datele vor putea fi mai bine gestionate si cartografierea va fi mai ieftina.

BMW, Audi si Mercedes au cumparat anul trecut cu 2,5 miliarde euro business-ul HERE de la Nokia, grupurile auto spunand ca sunt deschise la acceptarea de noi parteneri, atat din industria auto, cat mai ales din tehnologie.

Reuters citeaza doua surse: una care spune ca Amazon vrea sa devina actionar la HERE, iar alta care spune ca Microsoft vrea legaturi stranse cu concernul nou format.

Aceste sisteme inteligente de cartografiere vor furniza in viitor informatii in timp real masinilor autonome echipate cu scannere, sernzori si camere video care pot inregistra tot ce se intampla in jurul masinii. Datele vor fi puse in retea pentru a fi folosite si de alte masini, insa pentru asta este nevoie de o gestionare a acestor „big data”, volume uriase de informatii.

Consortiul care a cumparat HERE are nevoie de furnizori de servicii de cloud-computing pentru a gestiona datele colectate de la masinile marcilor germane, iar gigantii americani din tehnologie sunt mai mult decat dornici sa ajunga sa obtina venituri importante din industria auto.

Negocierile au inceput si cu cat numarul de parteneri va fi mai mare, cu atat costul investitiilor necesare dezvoltarii business-ului de mapping digital vor fi impartite intre mai multe companii, iar volumul de informatii care ajunge in baza de date poate fi mai mare.

Sursele spun ca si Renault, Ford si Continental ar fi dornice sa se alature concernului.

Lasa un comentariu