Acasa Bugatti VIDEO, FOTO: Bugatti a lansat Chiron, supercar-ul de 2,4 milioane euro care poate atinge 420 km/h

VIDEO, FOTO: Bugatti a lansat Chiron, supercar-ul de 2,4 milioane euro care poate atinge 420 km/h

de Vlad Barza

Bugatti Chiron (sursa 0-100.ro)

Bugatti, marca super-sport din grupul Volkswagen, a prezentat la Salonul Auto de la Geneva masina Chiron care dezvolta 1.500 Cai Putere si costa 2,4 milioane euro. Vor fi produse 500 de exemplare si deja compania a primit 180 de comenzi. Se zvonea ca Bugatti va fi vanduta de grupul Volkswagen, insa nu mai este cazul de asa ceva, Chiron urmand sa fie profitabila.

Chiron poarta numele unui faimos pilot de curse de acum 90 de ani. Masina ajunge in 2,5 secunde de la 0, la 100 km/h si viteza maxima este limitata la 420 km/h. Motorul este W16, de 8.0 litri.

Bugatti va produce 500 de exemplare si deja a primit 180 de comenzi ferme de la super-bogati care au platit un avans de peste 150.000 euro.

Din vanzarea tuturor exemplarelor compania va obtine 1,2 miliarde euro si e de asteptat sa fie si pe profit. Bugatti nu a publicat date financiare, insa estimarile sunt ca a pierdut aproape 5 milioane euro pentru fiecare exemplar de Veyron vandut in ultimii zece ani.

„Interesul pentru masina a fost la cote exceptionale”, spune CEO-ul Bugatti, Wolfgang Durheimer. El spune ca o treime din seria limitata a fost comandata chiar inainte ca Bugatti sa anunte specificatiile masinii si comanda maxima a fost de sase unitati. El mai spune ca, data fiind calitatea masinii, un exemplar este construit intr-o saptamana.

Versiunea Veyron Super Sport, cu motor de 1.200 CP, este recunoscuta ca cea mai rapida masina de strada, cu o viteza maxima de 431 km/h.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Geneva 2016

Lasa un comentariu