Acasa Ford Google este in discutii cu Ford pentru viitoare masini autonome – surse

Google este in discutii cu Ford pentru viitoare masini autonome – surse

de Vlad Barza

Ford Fusion hibrid autonom (sursa - Ford)

Google discuta cu Ford pentru posibila constructie in viitor a unor masini care se pot conduce singure, scrie Automotive News care citeaza cateva surse apropiate discutiilor. Desi companiile nu confirma, sunt cateva lucruri care se potrivesc. Google testeaza de cativa ani masinile autonome si vrea sa gaseasca un partener din industrie cat mai repede, in timp ce Ford a anuntat noi planuri pentru testarea masinilor autonome. Mai mult, seful proiectului Self-Driving Car de la Google a lucrat la Ford.

Sursele spun ca un anunt ar urma sa fie facut in ianuarie 2016 la marele eveniment de tehnologie CES Las Vegas. Google testeaza de cativa ani masini autonome, a lansat si un mic vehicul concept pe care il incearca in cateva locuri, insa cauta un partener din industria auto care sa construiasca efectiv masina.

Sefii Google au declarat acum cateva luni ca au inceput discutii cu constructorii auto si cu furnizorii, astfel incat in 2020 sa poata incepe productia. S-a zvonit ca ar putea fi parafata o intelegere cu PSA Peugeot-Citroen, insa una cu Ford, o companie americana, ar parea mult mai fezabila.

Ford, care pana de curand parea foarte putin interesata de masinile autonome, si-a schimbat recent orientarea si in ultimele saptamani a  facut mai multe anunturi legate de testarea masinilor capabile sa se conduca singure.

Ford a primit recent aprobarile de a testa masini autonome in California, unde compania are de curand si un centru de cercetare, in Silicon Valley. Compania va testa si un Fusion autonom intr-un mini-oras simulat la University of Michigan.

In septembrie, Google l-a angajat pe John Krafcik  – care in trecut a lucrat atat pentru Hyundai, cat si pentru Ford – sa conduca proiectul Self-Driving Car la care lucreaza cateva sute de oameni.

Lasa un comentariu