Acasa Ford Uzina Ford din Craiova incepe 2016 cu o editie speciala a B-MAX creata pentru britanici

Uzina Ford din Craiova incepe 2016 cu o editie speciala a B-MAX creata pentru britanici

de Adrian Mitrea

Ford B-MAX Zetec Red Edition (sursa - Ford)

Ford a anuntat ca modelul B-MAX, fabricat exclusiv in uzina auto din Craiova, va fi disponibil din primavara anului 2016, pe piata britanica, intr-o echipare speciala: Ford B-MAX Zetec Colour Editions. Masina primeste cu aceasta ocazie si cea mai puternica motorizare, 1.0 EcoBoost de 140 Cai Putere (CP).

Ford B-MAX Colour Edition poate avea caroserie vopsita predominant in rosu (Race Red), alb (Frozen White) sau argintiu (Moondust Silver), avand oglinzile si plafonul acoperite cu vopsea contrastanta. In functie de vopseaua aleasa masina se numeste deci Ford B-MAX Red Edition, Ford B-MAX White Edition, respectiv Ford B-MAX Silver Edition.

Odata cu lansarea editiilor speciale Ford B-MAX Colour Edition masina fabricata in Craiova primeste si o declinare noua a motorului de 1 litru cu trei cilindri (1.0 EcoBoost), de data aceasta fiind vorba despre o putere maxima de 140 CP (fata de 125 CP cat are motorul pe variantele obisnuite ale modelului). Cu acest motor Ford B-MAX atinge 100 km/h in 10,4 secunde.

Clientii britanici vor putea opta si pentru un motor pe benzina de 1,4 litri (90 CP) si unul pe benzina de 1,6 litri (105 CP) cu transmisie cu dublu ambreiaj PowerShift.

Piata britanica este cea mai mare pentru modelul B-MAX.

Vanzarile incep in ianuarie, doar pentru britanici, cu pornire de la 15.745 lire, iar livrarile vor demara in primavara.

Astfel, Ford da un suflu nou modelului B-MAX si, implicit, uzinei din Craiova, care va incepe anul 2016 cu comenzi noi pentru un B-MAX cu echipare speciala.

Lasa un comentariu