Acasa Ford Ford i-a prezentat ambasadorului SUA la Bucuresti planurile pentru urmatorul model care va fi produs la Craiova

Ford i-a prezentat ambasadorului SUA la Bucuresti planurile pentru urmatorul model care va fi produs la Craiova

de Adrian Mitrea

Space Reserved for Future Model (sursa - 0-100.ro)

Ford Romania l-a primit joi, 10 decembrie, pe ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, intr-o vizita oficiala la uzina din Craiova. Oficialii Ford i-au prezentat diplomatului ce a realizat Ford in Romania din 2008 pana in prezent – investitii de un miliard euro – si ce planuri exista pentru viitor, cum ar fi un nou model. Acest viitor model are deja in uzina un spatiu nou creat, semn ca fabrica din Oltenia e gata sa-l primeasca, desi in acest moment nu exista, oficial, o data a lansarii lui pe piata.

Uzina Ford din Romania produce in prezent 270 de masini B-MAX pe zi, capacitatea fiind insa de 700 de masini/zi. Acesta este singurul model Ford produs in Craiova, iar aceasta uzina este singura din reteua Ford in care este fabricat un singur model.

In uzina de vehicule Ford Craiova lucreaza un singur schimb complet (8 ore), iar un al doilea schimb are program de lucru redus.

Pe de alta parte, in uzina de motoare a Ford din Craiova lucreaza in doua schimburi la asamblare si trei schimburi la uzinare.

Planurile pentru un nou model au fost adesea reiterate de oficiali Ford in discutii cu presa, insa un anunt oficial cu data inceperii productiei nu a fost facut.

Investitiile Ford in uzina craioveana se ridica la circa un miliard de euro in opt ani de la preluare. Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a vizitat joi, 10 decembrie, uzina Ford din Craiova si i-au fost prezentate investitiile de un miliard de euro facute pana acum, precum si planurile de viitor. Tatal lui Klemm a fost aproape patru decenii inginer la Ford, astfel ca vizita are pentru Klemm o semnificatie personala speciala.

Dupa un debut greoi al asamblarii la Craiova, cu utilitara usoara Ford Transit Connect, uzina Ford din Romania a inceput productia singurului “autoturism Ford made in Craiova” in 25 iunie 2012 (Ford B-MAX) si inca asteapta in fabricatie al doilea model.

Lasa un comentariu