Acasa Foto VIDEO, FOTO: Volvo S90 se prezinta. Alternativa la BMW Seria 7 si Audi A8

VIDEO, FOTO: Volvo S90 se prezinta. Alternativa la BMW Seria 7 si Audi A8

de Adrian Mitrea

Volvo S90 (sursa - Volvo)

Suedezii de la Volvo au dezvaluit la Gothenburg modelul Volvo S90, varful de gama al marcii, o masina care va concura pe piata cu berline premium consacrate precum BMW Seria 7, Audi A8 si Mercedes-Benz Clasa S. “S90 reprezinta un pas gigantic inainte pentru Volvo Cars”, noteaza producatorul auto scandinav.

Volvo spune ca masina poate fi echipata cu un sistem semi-autonom de functionare, denumit Pilot Assist, care poate tine masina corect pe drum intre marcajele rutiere longitudinale si la o distanta optima in raport cu autovehiculul din fata – toate acestea pana la o viteza de 130 km/h.

Unul dintre propulsoarele oferite este un T8 Twin Engine, adica un hibrid reincarcabil la priza. Masina vine cu motorizare pe benzina si doua diesel:

  • T6 (2 litri pe benzina cu compresor mecanic si turbina)
  • T8 Twin Engine (2 litri pe benzina cu compresor mecanic si turbina, alaturi de un motor electric de 65 kW si 240 Nm)
  • D4 (2 litri pe motorina cu o turbina)
  • D5 (2 litri pe motorina cu doua turbine)

In gama de motorizari se remarca tehnologia PowerPulse disponibila pentru motorul D5, inclusiv pentru variantele cu tractiune integrala (AWD). PowerPulse consta intr-un rezervor de aer cu o capacitate de 2 litri, alimentat de la filtrul de aer, care, printr-o supapa, injecteaza aer mai mult in galeria de evacuare, alimentand cu un surplus de aer turbina motorului (turbocompresorul). Astfel, in momente cheie cum ar fi plecatul de pe loc sau depasirile, raspunsul turbinei va fi mai prompt si soferul nu va mai simti acel „turbo lag”, intarzierea turbinei.

Versiunile de baza au tractiune fata, iar versiunile cu sistem AWD utilizeaza un cuplaj BorgWarner de generatia a 5-a.

Deja cunoscuta functie de franare automata in caz de accident iminent, City Safety, a capatat functii noi precum detectarea animalelor mari (reni, cai) pe timp de zi si pe timp de noapte. Soferul este avertizat si soferului ii sunt puse la dispozitie setari ale sistemului de franare care sa-i asigure oprirea sau evitarea in siguranta a animalului.

“S90 a facut un mare pas inainte in ceea ce priveste dinamica tinutei de drum, performantele si confortul. Am reproiectat experienta de condus Volvo de la zero pentru a oferi precizie, control si confort”, a spus Peter Mertens, vicepresedinte senior responsabil de cercetare si dezvoltare in cadrul Volvo Cars.

Volvo S90 va avea premiera mondiala in fata publicului larg la Salonul Auto de la Detroit, in ianuarie 2016.

Volvo S90 Mussel Blue (sursa - Volvo)Volvo S90 (sursa - Volvo)Interior Volvo S90 (sursa - Volvo)

Lasa un comentariu