Acasa Industrie Volkswagen a echipat angajatii din uzina Wolfsburg cu ochelari 3D pentru a putea identifica piesele mai usor

Volkswagen a echipat angajatii din uzina Wolfsburg cu ochelari 3D pentru a putea identifica piesele mai usor

de Adrian Mitrea

Ochelari 3D in uzina Volkswagen din Wolfsburg (sursa - Volkswagen)

Angajatii uzinei Volkswagen din Wolfsburg utilizeaza mai nou ochelari 3D, cu scopul de a le usura munca de a identifica si alege piese si repere care trebuie montate pe masini, a anuntat producatorul auto german. Un alt beneficiu este ca angajatii au mereu ambele maini libere.

Camera video din ochelari are capacitatea de a citi coduri de bare. Operatorul primeste un mesaj vizual de culoare verde daca a luat un reper corect ce trebuie montat pe masina sau un mesaj vizual de culoare rosie in cazul in care intentioneaza sa monteze o piesa nepotrivita pe masina de pe linia de asamblare.

Angajatii nu sunt obligati sa poarte acesti ochelari. Initial lor le-au fost prezentati si au inceput sa-i foloseasca intr-un program pilot care a durat trei luni. Acum toata lumea poate purta ochelari, insa numai daca vor si daca sunt de parere ca le usureaza munca.

Acesta este un bun exemplu despre cum tehnologia poate ajuta oamenii in munca de zi cu zi, fara ca operatorul uman sa fie inlocuit de un robot.

Lasa un comentariu