Acasa Tehnologie Volkswagen ia masuri drastice pentru viitor: Urmatorea generatie Volkswagen Phaeton va fi electrica

Volkswagen ia masuri drastice pentru viitor: Urmatorea generatie Volkswagen Phaeton va fi electrica

de Adrian Mitrea

Volkswagen Phaeton (sursa - Volkswagen)

Marca Volkswagen ia masuri drastice pentru viitorul pe termen scurt si mediu, un viitor in care accentul va cadea pe masini hibride si electrice, iar ca declaratie de ambitie compania a anuntat ca urmatoarea generatie a varfului sau de gama, Volkswagen Phaeton, va fi complet electrica si programul de crestere a eficientei masinilor Volkswagen va fi accelerat. De asemenea, investiile vor fi diminuate. Aceste decizii apar in contextul scandalului privind trisarea la testele de emisiile poluante.

“Noul consiliu de conducere al marcii Volkswagen a luat decizii strategice intr-o intalnire speciala. CEO-ul Herbert Diess a anuntat decizii importante privind gama de modele: strategia diesel va fi reorientata catre cele mai noi tehnologii in domeniu, va fi dezvoltata o arhitectura de vehicul electric standardizata pentru automobile si vehicule comerciale usoare, iar abordarea pentru noul Phaeton va fi noua. Investitiile vor fi reduse cu un miliard de euro pe an, iar programul de crestere a eficientei va fi accelerat”, se arata intr-un comunicat de presa al marcii Volkswagen.

Motoarele diesel vor avea fara exceptie tehnologie SCR si AdBlue in Europa si America de Nord, cat mai repede posibil.

“Marca Volkswagen se repozitioneaza pentru viitor. Devenim mai eficienti si dam o noua directie gamei de modele si de tehnologii. Facem loc pentru tehnologii avangardiste prin cresterea vitezei programului de eficienta”, a spus Diess.

Cunoscuta platforma comuna MQB va beneficia de imbunatiri pentru a fi concentrata pe hibride de tip plug-in cu o autonomie si mai mare, masini electrice de volum cu autonomie de pana la 300 km, sisteme electrice de 48V, motoare diesel mai eficiente si concepte imbunatatite pentru versiunile pe benzina si CNG. Un nou standard pentru conectivitate si asistenta soferului urmeaza sa fie definit.

Volkswagen a anuntat si MEB, o platforma electrica modulara pentru masini compacte ce urmeaza sa fie dezvoltata in urma experientei castigate cu celelalte platforme comune. MEB va fi pretabila atat autoturismelor, cat si vehiculelor comerciale usoare. Sistemul standardizat va fi conceput pentru a putea fi integrat in orice masina a Grupului si permitand setari specifice pentru individualizarea marcilor si modelelelor. Autonomia masinilor electrice bazate pe MEB va fi cuprinsa intre 250 si 500 km.

Noul Phaeton – a doua generatie a modelului – va fi 100% electrica. Asadar, Volkswagen nu numai ca nu renunta la acest model, ci investe si mai mult in el. Prima generatie a Phaeton a fost lansata in anul 2002 si inca se afla pe piata, avand un facelift in 2007 si unul in 2010.

“Urmatoarea generatie a Phaeton va fi din nou varful de gama al marcii pentru urmatorii zece ani. In acest context, consiliul de conducere redefineste prezentul proiect. Specificatiile cer o masina complet electrica si capabila sa parcurga distante mari, avand in acelasi timp sisteme de conectivitate moderne, sisteme de asistenta de noua generatie si un design emotional”, se arata intr-un comunicat Volkswagen.

Toate aceste noi abordari sunt posibile datorita programului de eficienta si a unei game ce are un nou focus.

“Impreuna cu colegii mei din consiliul de conducere si intreaga echipa lucram la viteza maxima asupra acestor chestiuni. Din nou echipa Volkswagen a dovedit solidaritate si capacitate de concetrare pentru viitor, in special cand vremurile sunt grele”, a spus Herbert Diess.


Reamintim ca marcile Volkswagen Group a fost acuzat si a recunoscut ca trisat la testele de emisii poluante in SUA, iar scandalul a capatat rapid proportii mondiale. In total sunt afectate 11 milioane de masini.

Lasa un comentariu