Acasa Personalitati Hollywood-ul s-a pus pe treaba si va face un film inspirat din scandalul emisiilor Volkswagen. Leonardo DiCaprio e implicat

Hollywood-ul s-a pus pe treaba si va face un film inspirat din scandalul emisiilor Volkswagen. Leonardo DiCaprio e implicat

de Adrian Mitrea

Volkswagen Golf GTE (sursa - Volkswagen)

O noua productie cinematografica hollywoodiana cu tema corporate e in lucru, inspirata de cazul emisiilor poluante Volkswagen. Scandalul DieselGate ecranizat se bazeaza pe un proiect de carte scris(a) de Jack Ewing, iar pentru productia video vor lucra studioul Paramount si actorul Leonardo DiCaprio.

Jack Ewing este corespondent pe probleme economice in Europa al cotidianului american The New York Times. Cartea sa va descrie si analiza modul in care un etos „mai mare, mai bun, mai rapid” a condus la una dintre cele mai mari fraude din istoria corporatiilor mondiale.

Cartea, inca nescrisa, nu are un titlu, dar este considerata echivalenta cu „Too Big To Fail” a lui Andrew Sorkin.

Jack Ewing a semnat la inceputul lunii octombrie un contract de milioane de dolari cu editura Norton.

DiCaprio si Jennifer Davisson Killoron vor produce acest film prin intermediul companiei Appian Way. Actorul Leonardo DiCaprio este de multi ani un sustinator al curentului ecologist si implicarea sa in acest proiect pare o alegere potrivita facuta de producatorii de la Hollywood.

In septembrie, Leonardo DiCaprio a participat la o reuniune organizata de peste 400 de institutii si 2.000 de persoane private, care, potrivit unui studiu recent, dispun de venituri totale de 2,6 trilioane de dolari si care sprijina o initiativa ce vizeaza renuntarea la combustibilii fosili.

Lasa un comentariu