Acasa Dacia VIDEO, FOTO: Dacia are la standul sau de la Frankfurt masini „automate”, Duster a primit camera video pentru marsarier si buton de comanda pentru Siri

VIDEO, FOTO: Dacia are la standul sau de la Frankfurt masini „automate”, Duster a primit camera video pentru marsarier si buton de comanda pentru Siri

de Adrian Mitrea

Dacia Duster la IAA 2015 (sursa - 0-100.ro)

Dacia are la standul sau de la Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie) masini echipate cu o cutie de viteze automatizata, denumita Easy-R, produsa in Spania. Modelele echipate cu Easy-R sunt Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway. Pentru Duster sunt mici modificari estetice, culori noi, e editie limitata si sistem multimedia imbunatatit: MEDIA NAV Evolution, care include optional si camera video pentru marsarier si, pe volan, buton de comanda pentru Siri. Iata cum arata standul Dacia de la Frankfurt, in galeria foto de mai jos, si cum functioneaza transmisia Easy-R, in clipul tehnic explicativ.

Dacia Duster la IAA 2015 (sursa - 0-100.ro)Dacia Sandero Stepway Easy-R IAA 2015 (sursa - 0-100.ro)

Modelele Duster, Lodgy, Dokker si Dokker Van nu vor beneficia de o cutie de viteze automatizata, cel putin deocamdata.

Transmisia Easy-R va costa mai putin de o mie de euro si va fi, din perspectiva costului pentru client, pozitionata intre o masina cu transmisie manuala si una cu transmisie automata (cu convertizor de cuplu sau dublu ambreiaj). Preturile pentru piata romaneasca vor fi anuntate in utimul trimestru din acest an.

„Grupul Volkswagen cere circa 2.000 euro pentru o transmisie DSG, iar Renault 1.500-1.700 euro pentru o automata. Cu siguranta propunerea Dacia Easy-R va fi la jumatate sau mai putin de jumatate din acest pret. (…) Mai intai vrem sa vedem reactia publicului si a clientilor la transmisia Easy-R, iar apoi vom vedea ce vom propune ca <<solutie automata>> si pentru Duster. Tot ce putem sa spunem este ca lucram la asta”, a declarat Marc Suss, director Program Gama Dacia, intr-o intalnire cu jurnalisti auto din Romania, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Transmisia Easy-R este o cutie de viteze mecanica (manuala), automatizata. Masina are doua pedale – frana si acceleratie – si se comporta ca o transmisie automata din punctul de vedere al perceptiei utilizatorului.

Acest tip de transmisie manuala automatizata este cea mai accesibila solutie de a face o “masina automata”, tehnologia regasindu-se deja pe modele Fiat, Citroen si Peugeot. Comportamentul acestei cutii de viteze este caracterizat de comoditate in utilizare, dar si de intreruperi (pauze) semnificative atunci cand sistemul automatizat schimba vitezele.

La Salon transmisia Easy-R este prezentata ca fiind asociata motorului TCe 90 (0,9 litri, 90 CP), iar potrivit oficialilor Renault ea va fi disponibila si pe motorizarea 1.5 dCi in lunile urmatoare.

Dacia Duster Edition 2016 prezentat la Salon are mici modificari estetice si afiseaza o culoare noua: Altai Green (un verde-maro-auriu) care inlocuieste vopseaua Olive Green.

In ceea ce priveste stilul, acest Duster are noi jante din aliaj usor de 16 inch si noi tapiterii (Silicon black si Federer grey on black).

Cea mai interesanta optiune este camera video pentru marsarier pe Dacia Duster – tehnologie disponibila pentru prima data pe un model Dacia. Sistemul MEDIA NAV Evolution care o integreaza are acum si navigatie cu posibilitatea de a primi informatii din trafic (tehnologia TMC) si avertismente legate de siguranta calatoriei (accidente). Conectivitatea a fost extinsa cu aplicatii, cum este AHA, prin care utilizatorii isi pot gestiona mai bine fisierele multimedia. Pe volan exista buton pentru a activa asistentul Siri de pe telefoanele mobile Apple iPhone.

O editie limitata Dacia Duster Urban Explorer va fi disponibila in anumite piete, cu mici diferente estetice fata de modelele Duster standard. Aceste piete sunt Germania, Italia, Spania, Portugalia, Elvetia, Austria, Suedia, Polonia, Slovenia, Croatia, Serbia, Bosnia, Macedonia, Kosovo si Muntenegru. Deci nu si Romania.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Corespondenta de la Frankfurt.

Lasa un comentariu