Acasa Piata Auto SONDAJ: Sunteti de acord cu interzicerea masinilor diesel in oras?

SONDAJ: Sunteti de acord cu interzicerea masinilor diesel in oras?

de Adrian Mitrea

Porsche Panamera Diesel (sursa - Porsche)

Cateva tari europene au facut furori cu planurile lor de a interzice in viitorul apropiat circulatia masinilor diesel in oras. Tonul a fost dat in Paris (Franta), iar imediat discursul a fost preluat de Marea Britanie si Norvegia. In acest context suntem curiosi sa vedem care este curentul de opinie printre soferii si locuitorii marilor orase din Romania.

Sunteti de acord cu interzicerea circulatiei masinilor diesel in orasele din Romania?

Loading ... Loading ...

Masinile diesel au emisii medii de CO2 mai mici decat cele pe benzina si pornind de la acest lucru in multe tari europene asigurarea e mai ieftina si taxele de inmatriculare sunt mai mici. In plus, cum multi dintre producatori vand peste 50-60% masini diesel in Europa de Vest, aceste emisii medii mai mici ii ajuta sa atinga tintele tot mai stringente de poluare impuse de CE.

A trecut insa vremea in care dieselul era insa laudat ca fiind un „carburant curat” si studii aprofundate au aratat ca, in ciuda emisiilor de CO2 mai scazute, aceste masini emit alti agenti poluanti in cantitati mari, spre exemplu oxidul de azot, care poate cauza probleme respiratorii grave.

In UE, circa 50% dintre masinile noi vandute anual sunt diesel.


Daca iti plac sondajele 0-100.ro, AICI le poti vedea pe toate si poti participa oricand la unul in care nu ai votat deja. In fiecare zi de marti avem un nou sondaj pentru tine! Daca vrei sa ne dai idei pentru urmatorul sondaj, scrie-ne la comentarii.

Lasa un comentariu