Acasa Foto FOTO: Noul Volkswagen Tiguan, premiera mondiala la Frankfurt

FOTO: Noul Volkswagen Tiguan, premiera mondiala la Frankfurt

de Adrian Mitrea

Volkswagen Tiguan (sursa - Volkswagen)

Cel mai mic SUV Volkswagen, Tiguan, a ajuns la a doua generatie si are premiera mondiala sa Salonul Auto de la Frankfurt (17-27 septembrie). Prima generatie a fost comercializata in 2,64 milioane exemplare, iar aceasta a doua generatie vine sa continue succesul celei dintai, fiind construita pe platforma modulara MQB.

Volkswagen Tiguan (sursa - Volkswagen)Volkswagen Tiguan R-Line (sursa - Volkswagen)

Primele fotografii oficiale dezvaluie o versiune standard (vopsea rosie) si o echipare R-Line (vopsea alba) Tiguan este primul SUV al marcii Volkswagen construit pe platforma MQB. Noul model este cu 50 kg mai usor, iar spatiul din portbagaj a crescut cu 145 litri, la un total de 615 litri (sau 1.655 cu spatarele scaunelor din spate rabatate).

Masina beneficiaza de motoare de ultima generatie din Grupul Volkswagen, pornind de la 85 kW/115 CP si mergand pana la 176 kW/240 CP.

Producatorul spune ca a proiectat masina sa poata trage o greutate de 2.500 kg.

Pe langa Volkswagen Tiguan de serie, producatorul a pregatit si conceptul Tiguan GTE – versiune hibrida reincarcabila la priza.

Volkswagen a lansat prima generatie in 2007, iar in 2012 i-a aplicat un facelift. Acum, in 2015, noua generatie intra in productie pe final de an.

citeste AICI toate stirile legate de Salonul Auto de la Frankfurt 2015

Lasa un comentariu