Acasa Industrie Grupo Antolin a cumparat divizia de interioare auto a Magna International

Grupo Antolin a cumparat divizia de interioare auto a Magna International

de Adrian Mitrea

Plafon cu LED-uri Opel ADAM (sursa - 0-100.ro)

Furnizorul spaniol de componente auto Grupo Antolin a cumparat divizia de interioare auto a Magna International pentru circa 535 milioane dolari, potrivit informatiilor de la cei doi furnizori si din presa de business internationala. Tranzactia include 36 de fabrici si 12.000 de angajati in Europa, America de Nord si Asia.

Cu alte cuvinte, Grupo Antolin a cumparat 10% din forta de munca a Magna International. Divizia de interioare auto a Magna a generat vanzari de 2,4 miliarde dolari in 2014.

Grupo Antolin este cel mai mare producator din lume de capitonaje pentru plafonul automobilelor. Prin aceasta achizitie compania spaniola isi consolideaza pozitia pe piata si isi dubleaza dimensiunea operatiunilor.

Tranzactia nu include doua societati mixte din China, a caror vanzare asteapta aprobarile legale. Acestea sunt asteptate pana la finalul acestui an.

Magna International si Grupo Antolin au anuntat initial in aprilie intentia pentru a face aceasta tranzactie, iar acum, iata, s-a concretizat.

Lasa un comentariu