Acasa Industrie Grupul Volkswagen si Suzuki si-au incheiat socotelile, dupa patru ani de dispute si un parteneriat esuat

Grupul Volkswagen si Suzuki si-au incheiat socotelile, dupa patru ani de dispute si un parteneriat esuat

de Adrian Mitrea

Logo Volkswagen (sursa - 0-100.ro)

Grupul Volkswagen si Suzuki au pus capat disputei intinse pe perioada a patru ani, generata de neintelegeri privind un parteneriat care se anunta triumfator pentru ambii producatori auto. Grupul Volkswagen va vinde participatia de 19,9% detinuta la Suzuki Motor, in valoare de 463 miliarde yeni (3,8 miliarde dolari), solutie venita printr-o decizie de arbitraj.

Procedura de arbitraj a fost ceruta de Suzuki pentru a incheia colaborarea de orice fel cu Grupul Volkswagen. Valoarea participatiei pe care Grupul Volkswagen a cumparat-o la Suzuki in 2010 a fost calculata la cotatia de inchidere a titlurilor companiei japoneze de vineri, 28 august 2015.

„Este ca si cum am scapat de un os in gat. Ma simt revigorat”, a declarat Osamu Suzuki, presedintele Suzuki, intr-o conferinta de presa. Tot el a negociat acordul cu Grupul Volkswagen in 2009.

Din parteneriatul dintre cele doua companii ar fi trebuit sa se nasca o masina de mici dimensiuni, accesibila, cu un consum redus de carburant, care sa fie comercializata de Volkswagen pe piete emergente, in special India, unde Suzuki se bucura de rezultate comerciale foarte bune si de o reputatie pe masura.

Tensiunile care au dus, iata, la incheierea parteneriatului, au aparut in 2011 cand Suzuki a decis sa cumpere motoare turbo diesel de la Grupul Fiat.

Lasa un comentariu