Acasa Ford VIDEO: Ford a fabricat motorul cu numarul 400.000 la uzina din Craiova

VIDEO: Ford a fabricat motorul cu numarul 400.000 la uzina din Craiova

de Vlad Barza

Fabrica de motoare Ford Craiova (sursa - Ford)

Ford a inceput productia de motoare la uzina sa in luna mai din 2012, cu motorul EcoBoost de 1 litru, urmat in aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. In prezent Ford fabrica la Craiova aproximativ 700 de motoare pe zi.

Motoarele fabricate la Craiova sunt livrate la fabricile de vehicule Ford din Germania, Spania, Turcia, Taiwan si Thailanda.

„Suntem foarte mandri de aceasta realizare a fabricii de la Craiova. Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important in ansamblul flexibilitatii sistemului global Ford de productie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil si emisii scazute de CO2”, a declarat John Oldham, seful Sectiei de Productie Motoare de la Ford Craiova.

In prezent, Fabrica de Motoare de la Craiova are aproximativ 800 de angajati, care lucreaza in 2 si 3 ture pentru a satisface cererea de pe piata pentru motoarele Ford EcoBoost.

Pentru a marca productia a 400.000 de motoare, echipa Ford Craiova si pilotul Simone Tempestini, care reprezinta Romania in Campionatul Mondial de Raliuri, au creat un film special, inspirat de faimoasele serii „Gymkhana” ale lui Ken Block.

Pe fondul vanzarilor sub asteptari, Ford Romania a anuntat in noiembrie 2014 ca vrea sa renunte la aproximativ 680 de angajati, in prima faza printr-un program de plecari voluntare. La inceput de martie, compania anunta ca a salvat aproximativ 170 de locuri de munca, astfel ca numarul angajatilor s-a redus cu aproximativ 500.

Programul de plecari voluntare a fost deschis in perioada 19 noiembrie 2014-18 decembrie 2014. Programe similare de plecari voluntare au avut loc si in 2013 si 2012, cand au plecat aproximativ 400 de oameni in fiecare sesiune (800 oameni in total).

Lasa un comentariu