Acasa Industrie Furnizorul american de componente auto Lear deschide o fabrica de huse pentru scaune in Macedonia

Furnizorul american de componente auto Lear deschide o fabrica de huse pentru scaune in Macedonia

de Adrian Mitrea

Huse scaune Lear (sursa - Lear)

Lear, companie americana care detine in Romania trei fabrici, a anuntat ca va construi in Macedonia, la Gostivar, o uzina pentru a produce huse pentru scaune auto. Astfel, Lear va crea in Macedonia 300 de locuri de munca in prima faza, urmand ca uzina sa fie extinsa ulterior, reiese dintr-un anunt al companiei.

Prima uzina Lear din Macedonia va fi operationala incepand cu jumatatea anului 2016 si va produce atat huse din material textil, cat si huse din piele. Este vorba despre husele care se pun direct peste spuma/burete si mecanismele scaunelor auto, formand tapiteria originala a masinii, nu de huse aftermarket care se pun peste tapiteria existenta a masinii.

Lear produce astfel de tapiterii pentru 300 de modele diferite de masini, la nivel mondial. Compania are 132.000 de angajati in 34 de tari si se situeaza pe locul 177 in clasamentul Fortune 500.

Compania Lear are sediul central in Southfield, Michigan. In Romania Lear are uzine in Pitesti (sisteme electrice si cablaje), Campulung (sistem electrice si cablaje) si Iasi (tapiterii auto).

Lasa un comentariu