Acasa Piata Auto Piata de leasing operational a depasit 50.000 autovehicule administrate in primul trimestru din 2015, o crestere de 16%

Piata de leasing operational a depasit 50.000 autovehicule administrate in primul trimestru din 2015, o crestere de 16%

de Adrian Mitrea

Autovehicule Animatii (sursa - Volvo)

Piata de leasing operational a depasit nivelul de 50.000 de autovehicule aflate in administrare la finalul primului trimestru din 2015, ceea ce inseamna o crestere de 16% fata de primul trimestru al anului trecut. Totodata, in perioada ianuarie-martie, au fost inmatriculate peste 2.500 de autovehicule de catre companiile de leasing operational, adica 15% din totalul inmatricularilor noi, ceea ce reprezinta o crestere cu 8,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) din Romania.

„Suntem inca pe o piata tanara, dar cu un potential considerabil. Am atins deja jumatate din maximul prognozat de 100.000 de autovehicule dar increderea clientilor in avantajele externalizarii managementului flotei ne poate ajuta sa extindem piata. Stabilitatea economica si politica, precum si cresterea afacerilor clientilor sunt conditii necesare, dar nu suficiente, pentru a atinge nivelurile estimate”, a declarat Bogdan Apahidean, presedinte al ASLO, intr-un comunicat de presa.

Tendinta de crestere anticipata de specialisti, atat pentru industria auto, cat si pentru serviciile de management de flote se confirma.

Conform datelor centralizate de Asociatia Societatilor de Leasing Operational, in topul primelor cinci companii membre intra: LeasePlan Romania, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease Romania si Fleet Management Services.

Membrii asociatiei (cel mai nou fiind New Kopel), reprezinta 98% din totalul piatei. In structura portofoliului, la nivel de Asociatie, domina in continuare serviciile complete de leasing operational (finantare si management de flote) cu o cota de 70%, urmate de management de flote (21%), restul de 9% reprezentand leasing operational fara servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrarii de flote cele mai solicitate sunt: servicii de intretinere si reparatii, asigurari (RCA si CASCO), asistenta rutiera si masina de inlocuire in cazul imobilizarii autovehiculului contractat.

Incepand cu 21 aprilie 2015, noul consiliu director al ASLO este format din: Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania (presedinte), Dan Boiangiu, director general Arval Service Lease Romania (vicepresedinte) si Radu Manea, administrator Porsche Mobility (vicepresedinte).

Asociatia Societatilor de Leasing Operational (ASLO) a devenit functionala in martie 2011 si este o asociatie profesionala, neguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata pe 17 noiembrie 2010, in conformitate cu legile din Romania. Membrii cu drepturi depline ai ASLO reunesc principalele companii de leasing operational de pe piata romaneasca: ALD Automotive, Alexandros Long Term Rental, Arval Service Lease Romania, BCR Fleet Management, BT Operational Leasing, Fleet Management Services, Hertz Lease, New Kopel, LeasePlan Romania, Porsche Mobility, Premium Leasing, RCI Finantare Romania, si Unicredit Leasing Fleet Management, iar membrii asociati sunt: Autonom Rent a Car, Aviroms Rent A Car, Boca Autotrade, Delta Speed Solutions, EurotaxGlass’s Romania, Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare si SGS Romania.

ASLO isi propune sa promoveze conceptul de leasing operational si sa sustina cele mai bune practici in industrie fiind o interfata eficienta intre comunitatea pe care o reprezinta si comunitatea de afaceri si autoritati, protejand in acelasi timp interesele membrilor sai.

Lasa un comentariu