Acasa Audi In Germania se testeaza un serviciu de curierat prin care coletele sunt livrate in portbagajul masinii

In Germania se testeaza un serviciu de curierat prin care coletele sunt livrate in portbagajul masinii

de Vlad Barza

Livrare la portbagaj (sursa - Amazon)

DHL, Amazon si Audi testeaza in zona Munchen un servciu prin care masinile pot fi folosite pe post de „adrese mobile” pentru livrarea unor colete. Practic, curierul are acces special la portbagajul masinii Audi si lasa pachetul acolo, pentru ca posesorul sa il ridice cand vine la vehicul. Testul va incepe in luna mai pe un numar limitat de masini care vor fi modificate pentru acest mod de acces.

Ideea este gandita mai ales pentru cei care au foarte mult de umblat si nu pot fi gasiti usor nici acasa, nici la serviciu cand au de primit colete sau alt tip de corespondenta. Fiindca multe livrari esueaza, trei companii mari – DHL, Amazon si Audi – fac un test interesant: livrarea in deplina siguranta in portbagaj, chiar cand posesorul masinii nu e langa aceasta.

Pentru asta, soferul trebuie sa spuna, atunci cand comanda ceva, in ce zona se va gasi masina la ora la care doreste sa primeasca acel pachet. Printr-un sistem special, curierul va avea acces fara cheie la portbagajul masinii, va lasa coletul acolo, iar dupa ce portbagajul este inchis, ramane inchis si doar posesorul automobilului poate deschide.

Curierul va fi notificat printr-o aplicatie de smartphone despre locul in care se gaseste masina unde va livra si tot prin aplicatie va avea acces la portbagaj. Nu s-au dat inca date despre modificarile tehnice care trebuie facute la masina, astfel incat curierul sa aiba acces doar la portbagaj, nu si in habitaclu.

Pe viitor, serviciul va fi extins in sensul ca posesorii masinilor vor putea, in acelasi fel, sa faca si expedieri de colete, lasand pachetul in portbagaj pentru a fi luat de curier si trimis la destinatie.

Ideea nu este 100% noua, insa partea interesanta este ca trei mari jucatori din industrie se aliaza pentru a testa fezabilitatea ei.

Lasa un comentariu