Acasa Curiozitati Dacia si carosierul Romturingia livreaza primele ambulante Duster in Angola

Dacia si carosierul Romturingia livreaza primele ambulante Duster in Angola

de Vlad Barza

Renault Duster Ambulanta (sursa - Dacia)

Dacia si carosierul Romturingia, din Campulung Muscel anunta livrarea primelor vehicule Duster destinate serviciilor de Ambulanta. Primele vehicule comandate sunt livrate in Angola, piata unde modelele produse de uzina de la Mioveni sunt comercializate sub marca Renault. Carosierul Romturingia din Campulung s-a infiintat acum 20 de ani si a modificat peste 18.000 de vehicule Dacia si Renault, cel mai recent mare proiect constand in livrarea a 500 de masini Duster Pick-up catre OMV.

Proiectul de transformare care a stat la baza caietului de sarcini a vizat realizarea unui vehicul pentru transportul persoanelor bolnave care sa fie adaptat exploatarii in cele mai dificile conditii de teren.

Produsul rezultat in urma cooperarii dintre echipele de specialisti ai Renault Tehnologie Roumanie (RTR) si cei de la Romturingia este o ambulanta de tip A1, aceasta fiind omologata conform normelor europene in domeniu.

Vehiculul are la baza structura modelului Duster. Aceasta a fost suprainaltata si alungita cu 300 mm, prin extinderea consolei spate, oferind astfel spatiul necesar pentru instalarea, in compartimentul creat in spatele locurilor fata, a intregului ansamblu util pentru transportul unui bolnav si a unui insotitor, impreuna cu echipamentele medicale necesare acordarii primului ajutor. In primul transport sunt livrate trei vehicule, iar daca vor fi noi comenzi, alte masini vor fi convertite la Campulung.

Romturingia este una dintre cele mai importante companii din tara specializate in activitatea de carosare. In toamna lui 2014 societatea a livrat catre Petrom 500 de masini Duster Pick-Up, modificate conform cerintelor beneficiarului.

Angola, tara unde ajung ambulantele, este de cinci ori mai mare ca suprafata fata de Romania, populatia fiind cu 20% mai mare (24 milioane). Ca si piata a masinilor noi, Angola este de trei ori mai mica fata de Romania (vanzari anuale de 20.000 unitati).

Interior Duster ambulanta (sursa - Dacia)

Duster Ambulanta 1

Lasa un comentariu