Acasa BMW VIDEO: Performantele primului BMW X5 cu motor de 2 litri, comparativ cu modelele mai puternice

VIDEO: Performantele primului BMW X5 cu motor de 2 litri, comparativ cu modelele mai puternice

de Adrian Mitrea

BMW X5 (sursa - BMW)

Noul BMW X5 este, pentru prima data in istoria modelului, disponibil cu un motor de doi litri, un turbo diesel supraalimentat cu doua turbine, care dezvolta 218 Cai Putere (CP). In pofida greutatii de peste 2 tone si a motorului diesel de cilindree redusa, BMW X5 xDrive25d reuseste sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 8,2 secunde, fiind cu doar 1,3 secunde mai lent decat versiunea imediat urmatoare, BMW X5 xDrive30d (258 CP).

Iata cum suna si cum accelereaza X5 cu motorul diesel de baza, tractiune integrala (exista si versiune doar cu roti motrice spate) si cutie de viteze automata furnizata de ZF, cu opt trepte. Mai multe despre configuratia masinii si fotografii, AICI.

BMW X5 xDrive30d este cea mai populara motorizare pe acest SUV, iar la aceasta a treia generatie motorul livreaza o putere maxima de 258 CP (+13 CP fata de modelul cu indicativ de motorizare 30d din generatia a doua). Mai multe despre aceasta masina, AICI.

Varianta BMW X5 xDrive40d este cea mai puternica versiune diesel fara tratament M, cu o putere maxima de 313 CP. Varful gamei diesel este X5 M50d, cu motor de 381 CP. Pe aceasta masina pot fi observate instrumentele de bord digitale disponibile pe X5 ca optiune. Indicatorul pentru viteza si turatie sunt proiectate pe un ecran. Mai multe despre acest model, AICI.

Lasa un comentariu