Acasa Evenimente Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2014 e gata de start si se tine intre 23 octombrie-2 noiembrie

Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2014 e gata de start si se tine intre 23 octombrie-2 noiembrie

de Adrian Mitrea

(sursa - 0-100.ro)

Editia 2014 a Salonului Auto Bucuresti si Accesorii (SAB & A)este gata de start, joi, 23 octombrie, si se va tine pana in data de 2 noiembrie. Dintre premierele mondiale de la Salonul Auto de la Paris (4-19 octombrie) nu va exista niciuna la SAB & A, insa vor fi expuse cateva modele foarte noi de masini care inca nu si-au facut debutul in showroom-uri: noul Ford Mondeo, Kia Soul EV (electric), Jeep Renegade si Peugeot 508 facelift. O expozitie de masini clasice si alte momente speciale sunt menite sa creasca atractivitatea evenimentului. Programul de vizitare este intre orele 10:00 si 20:00, pretul unui bilet este de 20 lei, iar parcarea costa 10 lei, au anuntat organizatorii, Premium Expo.

Evenimentul auto implineste anul acesta 21 de ani de la prima editie si va avea loc la Romaero Baneasa, conform traditiei. In decursul acestui an a fost reluat parteneriatul cu APIA – Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, organizatie care pana acum a renegat acest salon si a spus ca nu se ridica la standardele inalte cu care a fost obisnuit publicul de pe vremea cand exista SIAB – Salonul International Auto Bucuresti.

„Prin intermediul acestui parteneriat (cu APIA – n.r.) ne dorim ca piata auto din Romania sa isi canalizeze toate eforturile in ceea ce priveste prezentarea premierelor nationale, a noilor modele cat si a ofertelor dedicate in cadrul Salonului Auto Bucuresti si Accesorii, evenimentul cu cea mai lunga traditie de desfasurare in Romania”, au anuntat organizatorii.

Deschiderea oficiala si conferinta de presa a SAB & Accesorii 2014 vor avea loc joi, 23 octombrie, ora 12:00 la Romaero Baneasa.

Marcile care vor fi prezente la eveniment sunt: Abarth, Alfa Romeo, BMW, Citroen, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Maserati, Mazda, Mercedes-Benz, MINI, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Suzuki, Volkswagen.

In cadrul SAB & A 2014 se va desfasura si anul acesta proiectul social de la Zero la Zorro, in cadrul caruia va fi demontat in totalitate, reasamblat si pus in functiune un autovehicul, sumele stranse din vanzarea acestui autovehicul fiind donate pentru construirea unei gospodarii pentru copii orfani.

Evenimente conexe in cadrul Salonului Auto Bucuresti & Accesorii

Si anul acesta, in cadrul salonului, va fi organizata in parteneriat cu Oldtimer Studio o expozitie inedita de masini clasice denumita Bucharest Classic Car Expo.

BCCE 2014 va gazdui pe o suprafata de 2.000 metri patrat aproximativ 60 de automobile istorice. Oldtimer Studio Restaurari, Heritage Auto si alti colectionari pasionati de automobile istorice vor prezenta automobile ca: Mercedes Benz 190 SL, Jaguar E Type, Morgan +4, Chevrolet Corvette, Ford Mustang, Fiat 500, Porsche 356, Rolls Royce Silver Dawn, Mini Morris, Lincoln Continental, Jaguar XK 150, Citroen DS, Chevrolet Camaro si multe altele.

BCCE 2014 va avea o sectiune dedicata automobilelor istorice de competitie. Automobilele prezente anul acesta vor fi: Fiat 124 Abarth, MGC GT, Mini Copper, BMW 1602 si altele ce dominau lumea raliurilor acum cateva zeci de ani. De asemenea, in cadrul BCCE, vor exista automobile istorice oferite spre vanzare potentialilor impatimiti.

In weekendurile evenimentului echipa IACARII ACROBATI va executa demonstratii aeriene cu doua avioane tip YAK 52TW.

SAB & A, SIAB si alte saloane auto

SAB & A nu trebuie confundat cu SIAB. Trebuie retinut faptul ca SAB & A nu inlocuieste Salonul International Auto Bucuresti (SIAB), ci este o expozitie distincta, cu accentul pus pe vanzare si de o amploare mai mica in ceea ce priveste numarul de masini expuse si marci participante.

Compania organizatoare, Premium Expo, este controlata de Sorin Radacineanu, fiul lui Liviu Radacineanu, cel care organiza SAB in anii ’90. Ultima editie a SAB a avut loc in anul 2001, iar din 2003 locul acestui eveniment a fost preluat de mai titratul SIAB, organizat o data la doi ani (deci in 2003, 2005 si 2007). In lipsa SIAB din 2007 incoace, Premium Expo a incercat sa organizeze SAB & A in 2009, dar evenimentul a fost anulat pe ultima suta de metri din cauza ca numarul companiilor auto care ar fi vrut sa participe a fost prea mic, iar desfasurarea intregului eveniment nu s-ar fi putut ridica la un nivel acceptabil pentru public si participanti.

SIAB din 2011 a fost anulat, iar activitatea firmei care organiza evenimentul auto a fost suspendata. In lipsa evenimentului auto cu titlu international, a fost organizat SAB & A in 2011, 2012, 2013 si 2014, intentiile fiind de a-l organiza si in viitor.

Pe „lista” cu saloane auto-moto din tara mai figureaza si Salonul Auto Moto (SAM), care se tine primavara, in Piata Constitutiei, si SMAEB (Salonul de Motociclete, Accesorii si Echipamente), care se tine tot primavara, la Romexpo.

Lasa un comentariu